Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Българските ханове и царе

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Като гледам първите 15тина хана, цялата земна цивилизация трябва да ни казва "татко". Абе хора, осъзнайте се, че държавата ни е древна, древна е, обаче няма смисъл да си приписваме такива неща. Смешно е просто.
    Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
    Проект 22.06.1941 г.
    "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

По-скоро - "Мамо"........
      "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

Comment

Не сме чак толкова велики... Нали Карл Велики е пра-пра...внук на Ийсус Христос... :o
        "Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"

И други затворници
        нека четат пред вратите
        нашата памет остъклена
        с надпис:"Всички отидоха на Фронта!"

Comment

Това пък от къде го измисли :o
          То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Има много грешки в списъка изложен в началото,но не ми харесват някои от твърденията на хората участващи в тази дискусия.Първо има много и сериозни учени които търсят корените на нашия народ много назад във времето,там където се е зародила цивилизацията. Не казвам че това е доказано,напротив все още се правят много изследвания,но не бива да пренебрегваме тези учени и усилията им да ни покажат истината за историята на българския народ. Не може да се твърди, че тези данни за древността на България са смешни.Трябва да се гледа реално на цялата информация и да се освободим от тази прекалена скромност наложена ни в последните десетилетия.Ние не трябва да вярваме,че сме древни,защото ни е страх да не би да излезем много велики, така ли?Аз смятам, че трябва да се гордеем с историята си и да отворим умовете и душите си.В историята нищо не е 100% сигурно, нещата трябва да се почувстват.Така че стига скромност и подлизурство БЪДЕТЕ ГОРДИ,ЧЕ СТЕ БЪЛГАРИ !!!
            За Велика България !

Comment

Каква "Велика България"? Защото почти всеки народ си има визия за своя "Велика еди-коя си" и когато повечето хора започват да следват тези видения (най-често под ръководството на някой визионер-манияк) нещата много бързо загрубяват и от сладки приказки и недоказуеми тъврдения се стига до гнуси деяния. И не просто някой неща в този списък неса сигурни, ами целия е една смешка (поне що се отнася до измислената му част). И при това именно защото "гледаме реално" на цялата тази дезинформация и спекулации. И ако имах хора, които много държат да подхранват чувството си за малоценност с подобни измислици - нямам нищо против. Но и те да не се обиждат, ако стават за смях.
              И скромността, подлизурството или гордостта нямат нищо общо тук.

Comment

Като се замсиля всеки един народ е достатъчно древен за да претендира и за Величие!
                Ако вземем историята и се върнем назад във времето ще видим, че абсолютно всички народи са имали моменти на Невероятен възход и величие, както й моменти на упадък!
                Друг е въпросът, че при нас робството ни дойде много в повече. Официално нашата държава съществува от 632 година когато кан Кубрат получава титлата патриций от император Ираклий Велики и бива покръстен от него!
                Та значи за 1372 години история ние имаме 700 години робство-това е причината малко по-реалистично да гледаме на нещата.
                Плюс това голям шамар са за нас българите Втората Балканска и Първата Световна войни! Тогава национализмът хептен ни е избит от главите.
                Да не говорим какво става през периода 9 септември 44 -46 година когато аристокрацията ни е избита и народът остава без глава, която да го води.
                То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Хъм, с това
                  Да не говорим какво става през периода 9 септември 44 -46 година когато аристокрацията ни е избита и народът остава без глава
                  никак не съм склонен да се съглася - ние нямаме "аристокрация", която да бъде избита. Но ако говорим за част от интелигенцията и голяма част от технократите, съм склонен да се съглася (макар че в повечето случаи не става въпрос за физическо избиване, а за духовно, или пък за прогонване - което, разбира се, не намалява тежестта на деянието).

Comment

Какво е здравното ви състояние?

Аз съм си горд, че съм българин. И именно заради това ме дразнят опитите, предизвикани именно от ниско самочувствие и нихилизъм, да се изкараме такива, каквито не сме. Като да включим несъществуващи моменти в историята си например. Тези опити са просто жалки, а ако някой, който чете тази дискусия не знае за какво става дума, то нека влезе във форумите на dir.bg, в секция история и прочете писанията на потребителя Зиези. Това е едно от най-жалките неща, които съм чел в нета.
                    Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                    Проект 22.06.1941 г.
                    "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Под думата "аристокрация" имах в предвид интелигенцията и едрата българска буржоазия
                      А относно форумът история в дир-а нямам думи.

Comment

То и аз предположих така, но обичам понякога да бъда обстоятелствен (защото очаквах пред едната да има "промишлена", а пък зад другата "на духа", колкото и абстрактно да е всичко това). Пък и покрай цялата тази дандания с "древния и благороден" произход, знае ли вече човек .

Comment

Много добре ми знаеш мнението по този въпрос
                          Вече цяла година стана откакто се знаем макар й задочно
                          Прав ли съм:tup:

Comment

Така е, просто понякога съм заядлив (то от възрастта ще да е, както би се обадил Ам-гъл в мен).

Comment

Стар ти! Хе! Айде не ме разсмивай!

Comment

Че 500 години и кусур малко ли са бре?!
                                XV mile the sea brode is
                                From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Working...
                                X