If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Прав си,че "кхан" означава в разпространеното си значение "господар". Аз посочих тюркската етимология на думата от думата за "кръв" и оттам за "родство". Народите от Средна Азия, за които споменавах са народите от т.нар. "тюрко-алтайска" езикова група.
Моля ви се, вече го споменах нейде - този човек никакъв "професор" не е, освен в собствените си мечти и в писанията на разни незапознати или безотговорни журналисти. Ако правилно си спомням, с труд се е докопал до доцент. И въобще е несериозен човек, едва ли има порфесионални историциу нас, които да изпитват някакво уважение към него или към тезите и мненията му.
Абе история...всеки си прави свободни съчинения включително и всички които сме в този форум
...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
Но после си представих как важно-важно и на мен ще ми кажа, че лъжа и се отказах да звъня.
А ти щеше ли да излъжеш ?
Araslan написа
Абе история...всеки си прави свободни съчинения включително и всички които сме в този форум
Това звучи донякъде като обида. Има хора, които не си правят свободни съчинения от историята....
Last edited by mellisa; 22-04-2005, 16:24.
Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
"Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque." Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.
Моля ви се, вече го споменах нейде - този човек никакъв "професор" не е, освен в собствените си мечти и в писанията на разни незапознати или безотговорни журналисти. Ако правилно си спомням, с труд се е докопал до доцент. И въобще е несериозен човек, едва ли има порфесионални историциу нас, които да изпитват някакво уважение към него или към тезите и мненията му.
Не знам, може и наистина да е професор. То Юлиан Вучков е професор, Иван Славков също... Какво остава за бай ти Божидар.
Last edited by Николай; 22-04-2005, 16:39.
Значи си се отказал да звъниш и да кажеш...истината ?
"Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque." Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.
Между другото, по повод на професорите историци вчера чух страхотна клюка. Николай Генчев като починал оставил целия си архив, включително и дневниците си, на секретарката на специалност "Културология", 40 и няколко годишна жена, Куюмджиева мисля се казваше. Започнали да подготвят събрани съчинения на Бачо Кольо, но Куюмджиева не им дала дневниците му по негова заръка. За нещастие наскоро тя внезапно почина от инфаркт и дневниците му попаднали в ръцете на издателите. Били пълни с квалификации и случки с политици, бивши и по-малко бивши, и с мнения за колегите му историци. Като му знам острия език, представям си какво е написал
Да, ще е интересно да се прочете. Макар че той и лекциите си ги водеше по мои наблюдения в подобен стил и на подобен език (а имаше и съответните подмятания по повод на този и онзи).
Значи си се отказал да звъниш и да кажеш...истината ?
Ами преди това веднъж бях звънял в предаването на Ю.Вучков и ме изключиха след второто дума... Така, че реших, че е безсмислено да опитвам за втори път да наливам акъл в кратуна, която явно не побира нищо и се отказах... Макар, че наистина е хубаво човек да има търпение с кратуните...
Ами преди това веднъж бях звънял в предаването на Ю.Вучков и ме изключиха след второто дума... Така, че реших, че е безсмислено да опитвам за втори път да наливам акъл в кратуна, която явно не побира нищо и се отказах... Макар, че наистина е хубаво човек да има търпение с кратуните...
Жалко...човек не трябва да се отказва да казва истината. Никога не се знае кой може да го чуе. А дори и никой да не чуе, остава все пак спокойствието, че е опитал да я каже
Жалко...човек не трябва да се отказва да казва истината. Никога не се знае кой може да го чуе. А дори и никой да не чуе, остава все пак спокойствието, че е опитал да я каже
Прав си,че "кхан" означава в разпространеното си значение "господар". Аз посочих тюркската етимология на думата от думата за "кръв" и оттам за "родство". Народите от Средна Азия, за които споменавах са народите от т.нар. "тюрко-алтайска" езикова група.
Хм. Всички владетелски титли имат значение за "господар", владетел. Или първенец. Кръв и род - едва ли ще е етимология на владетелска титла. От родове има много, но господарят е един.
CANAD i SUBIGI знаеш ли какво интересно значение на латински имат? Предложи го един историк в един форум, ама като не мога да се сетя къде.... Потърси и ще попаднеш на нещо много интересно.
Кан да идва от погърчено хан... не знам. Омуртаговите надписи не казват ли чисто "Кан"?
И на Петър Добрев не са като на Кадафи, в никакъв случай. За Тих и Тох не знам, обаче той сочи маса думи, които не са като шейх Спир. Той оня перко и Агамемнон изкара либиец ага Мамнун се казвал. Несериозни са тия сравнения.
Last edited by ; 17-06-2005, 20:49.
Comment