Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съществува ли монархо-фашизъм

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

gollum написа
    Не казвам, че са точно копие на национал-социалистическите, но общо взето приликите далеч надхвърлят разликите, а в конкретните си действия са почти идентични. И не виждам как антикомунизмът оправдава каквото и да е.

Хитлер няма какъвто и да е пръст в "обединението на България", доколкото аз си спомням. Ако под "обединение" имаш предвид окупацията на съответинте територии от съседните ни държави, то не виждам какво обединение е това. Още повече, че там нашите войски не се прославят особено с действията си спрямо местното население (както всяка окупационна армия). И това "обединение" се оказва не повече от краткотраен момент и то именно поради обвързването на България с Германия. Да не говорим, че начинът, по който Германия въвлича БЪлгария в съюз със себе си е далеч от представите ми за доброволен акт.
    Окупирваме ги на книга,моя дядо е бил в Дедеагач.
    Населението и в Македония,и в беломорието и В Западните покрайнини ни посреща като ОСВОБОДИТЕЛИ! Там живеят Българи!
    Това са изконни бългасрки земи!
    Проблеми,предполагам визираш драмското въстание,и сръбските партизани.Е и? Нормално е за един период 1918-1941 ,това са 23 години АТИБЪЛГАРСКА пропаганда,да се родят и предатели,да се заселят и сърби и гърци...Но в голямата си част населението е БЪЛГАРСКО.
    както е и до днес,впрочем,но никой не мисли за порбените ни БРАТЯ ТАМ
    Обеднието си го дължим на гермаснките войници оставили костите си за свободата на БЪЛГАРИЯ.на тези хора,трябва да се издигне паметник,не на детеубииците отвъд океана.

Comment

Да, в тези земи някога е имало население с българско самосъзнание. Но от това време е отминало твърде далечно разстояние и много години на съответната чужда националистична пропаганда. Населението там отдавна няма българско самосъзнание, а това за мен означава, че не са българи (защото това, а не произходът е определящото).
      Нашите войски действат именно като окупационна армия и основната им функция е да освободят от това задължение съответните немски войски. Но по никакъв начин не е гарантирано, че тези земи ще бъдат български когато войната завърши, още повече, че за това време (а и към този период), голяма част от населението им вече не се смята за българско, така че евентуалното им възвръщане едва ли би било кой знае колко справедливо, да не говорим, колко проблеми би довело.
      Придобивката, която си извоюваме и запазваме - Северна Добруджа, не е спечелена нито с немски усилия, нито с немска кръв - тя е плод на българската дипломация с минимално немско участие.
      Нито един немски войник не е умрял за българското обединение, така че не виждам за какво да сме им благодарни. Те умират за немските интереси, които нямат кажи-речи нищо общо с българските.

Comment

Боже мили,какви са тези престъпни нихилистически писания от Вас.

Първо,населението в новите земи е БЪЛГАРСКО,Когато Великобългарските войски влизат там са посрещнати като освободители/както са посрещнати и немците/ Хорицата в Беломорието,Западните Покрайнини и Македония са освободени от поробителите/сърби и гърци/ които са ги убивали и унижавали в продължение на около четвърт век.
        Разбира се имало е болшевишки елементи и морални дегенерати/партизаните/,на които е било заповядано от СССР да удрят в тила Българите.Най-жалкото,е че повечето партизани са били българи.
        Драмското въсатние е дело на малка група цигани/иначе казано гърци/,което нито има някакъв успеъх,нито е подкрепено от населението,което е БЪЛГАРСКО!

Когато Негово Величество отива в Скопие,Ксанти,Дедеагач,е посрещнат като цар Освободител!

Участието на Германия в анексията на Южна Добруджа,няма как да бъде минимално,тъи като една малка тогава БЪЛГАРИЯ не може да присъедни 7 000 кв км,сама при това от вражески настроена страна като съседна Румъния.

Немски воиници са загинали,за свободата на Македония,и с това стават герой за БЪЛГАРИЯ и ИСТНИСКИТЕ БЪЛГАРИ!

Да живее България!

Comment

Преливане от пусто в празно...
          По темата има вече изписани доста неща, къде по-смислени в архивите.
          XV mile the sea brode is
          From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Дааа, както вече имах случай да напиша, последното Ви писание, Шовинист, е колкото смешно, толкова и скучно. Но какво пък - всеки има право на мнение - особено ме "разсмя", това за гърците-цигани.

Comment

В Пловдив...

Александър написа
              Само да поясня: това е тема, зададена от учител по история в Българско средно училище.
              Не ми стана ясно - ти ли си учителя, задал питането или на теб са ти го задали?

И аз съм учител по история, та, затова питам.
              Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!

Comment

gollum написа
                Дааа, както вече имах случай да напиша, последното Ви писание, Шовинист, е колкото смешно, толкова и скучно. Но какво пък - всеки има право на мнение - особено ме "разсмя", това за гърците-цигани.
                Какво точно те разсмя за гърците-цигани?
                Да не би да не са такива,извинявай не знаех?>
                Те според теб са наследници на древните елини или на Византия сигурно.
                Днешните гърци са дошли от Мала Азия и островите,а ако идеш в Гърция ще се уверипш в цвета на кожата им,който не се различава много от този на нашите ЖП индианци...

Да живее България!

Comment

Точно толкова "гърците са цигани", колкото и някой жител на европейска страна въз основа на оскъдния си личен опит би могъл да заключи, че "българите са цигани". Казвам го, защото познавам гърци, пък и имам някой впечатления от страната им. Естествено, че са много далеч както от жителите на Елада, така и от обитателите на Византия (макар с последните да имат повече общо), но и съвременното българско население е доста далеч от обитателите на Първото Българско царство, да речем.
                  И по-важното в конкретният случай - аз избягвам да съдя за групи хора, особено такива, от които познавам само отделни представители, като цяло и да им давам лесни и бързи определения. Много по-важни са личностите и подобни неща можеш да кажеш малко или много обосновано за хора, които познаваш лично и достатъчно добре. Но да правиш подобни обобщения за цяла група или народност въз основа на бегли и идеологизирани познания... смешно е, а в определени условия може да се окаже и доста страшно и да доведе до доста ужасни последици. Но пък е нормално за шовинисти... което е и основната причина да смятам хора с подобни убеждения за най-голямата заплаха за мира в една държава.

Comment

Working...
                  X