Колеги, интересувам се каква е била структурата и състава (общ числен и команден) на формированията от нашата конница от след освобождението и до прекратяване на нейното съществуване като род войска. Примерно колко ескадрона е имало в конния полк, колко взвода в ескадрона по колко конници и командири и т.н. в различните периди от историята й.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Структура на Българската кавалерия
Collapse
X
-
И аз се интересувам - особено, ако някой седне и ми го напише, та да ми спести труда да търся, да се ровя, да сравнявам и т.н.
В развитите държави разбира се, а даже и при съседите ни, подобни базови неща отдавна са написани като фактология в съответните книги, но при нас не е модерно да се занимаваме с факти, а да леем дитирамби по измислената ни национална митология.
Иначе прикачам едно файлче, което навремето свалих от колегите от форума на Традиция, но вече не помня, кой го беше качил и къде, така че поднасям извинения към него предварително, че не мога да го посоча поименно.
Виж:
We don't see things as they are, we see them as we are
---Anais Nin----
Comment
-
bisko написа Виж мнениеБлагодаря, това наистина е интересно, ама от беглото преглеждане не откривам точно такива данни за които питам, но ще почета по-задълбоченоWe don't see things as they are, we see them as we are
---Anais Nin----
Comment
Comment