Колеги, разделът за алтернативна история е по-нагоре. Придържайте се към темата.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Батенберг
Collapse
X
-
Kramer написа Виж мнениеКнязът, участник в Руско-турската освободителна война е бил честен германски офицер на руска служба, за разлика от "Фердинанд Български".
Comment
-
"Батенберг израства до чин генерал от австрийската армия" Явно затова съм се заблудил. Но мисля, че в "Строителите" бях чел, че баща му е воювал срещу Германия в Австро-Германски конфликт, може да се бъркам, няма голямо значение. А иначе имало слухове за баща му- Александър фон Хесен-Дармщат, че не е син на Лудвиг II, а на камериерът на майка му. Тук може би се крие и причината за личната неприязън на Александър 3 към Батенберг.
Comment
-
Mazzini написа Виж мнение"...иначе имало слухове за баща му- Александър фон Хесен-Дармщат, че не е син на Лудвиг II, а на камериерът на майка му. Тук може би се крие и причината за личната неприязън на Александър 3 към Батенберг.Куршумът е глупак, а щикът – юнак!
Comment
-
Mazzini написа Виж мнение"Батенберг израства до чин генерал от австрийската армия" Явно затова съм се заблудил. Но мисля, че в "Строителите" бях чел, че баща му е воювал срещу Германия в Австро-Германски конфликт, може да се бъркам, няма голямо значение. А иначе имало слухове за баща му- Александър фон Хесен-Дармщат, че не е син на Лудвиг II, а на камериерът на майка му. Тук може би се крие и причината за личната неприязън на Александър 3 към Батенберг.
Така и не знам защо царят мрази Батенберг, едва ли щото е бил племенник на жена му.
Comment
Comment