Днес през обедната отскочих до "Български книжици" и погледа ми се спря върху вече доста по-вехтялото издание на "Съветите към сина" на Фердинанд. Това книжле още навремето ме бе поразсмяло с наивно -глуповатото обяснение за създаването си - как историчара Йоцов бил допуснат от Царя в личния си архив, как необеспокояван преписал 130 архисекретни :secret: страници от френски на български- оригинала на които впрочем никой не е виждал и се хващам на бас за колекцията ми от книги на военноисторическа тематика, че никой няма и да види - пък как след 1945 изведнъж му хрумнало да ги предаде на Държавна сигурност - баш преди референдума - и прочие небивалици... Бях ги позабравил - но само като видях как на първа страница на книжлето "Фердинанд" говори за Дан Колов, така се изхилих, че книжаря ме погледна странно. Цар Фердинанд сравнява сина си с Дан Колов, смях, смях ти казвам.... :mhehe:
А най-смешното е, че този фалшификат е официално издание на Университетското издателство. После се чудите що БД се води "професор".
А най-смешното е, че този фалшификат е официално издание на Университетското издателство. После се чудите що БД се води "професор".
Comment