Както повечето сигурно сте чували през 2000г.край нашия бряг бе открита съветската подводница щ 211,същата с която на 11,08,1941 е стоварена в устието на Камчия диверсионната група на Цв.Радойнов.Подводницата е загинала в периода 16-30,11,1941.и беше обследвана от наште и руските ВМС през 2003.
Това че лодката есе намира край нашите брегове се предполагаше и преди фактическото и откриване през 2000г. поради факта че през лятото на 1942 морето изхвърля край Бяла труп на подводничар с документи на името на ст.л-т Павел Борисенко,помощник -командир на щ 211.
Та въпроса ми е някой чувал ли е нещо къде е погребан този подводничар.Знам че мястото е търсено но дали е открито?Къде евентуално може да се потърси нещо по случая?
Това че лодката есе намира край нашите брегове се предполагаше и преди фактическото и откриване през 2000г. поради факта че през лятото на 1942 морето изхвърля край Бяла труп на подводничар с документи на името на ст.л-т Павел Борисенко,помощник -командир на щ 211.
Та въпроса ми е някой чувал ли е нещо къде е погребан този подводничар.Знам че мястото е търсено но дали е открито?Къде евентуално може да се потърси нещо по случая?
Август миналата година2009. Ходих да го търся но съвсем нищо не беше останало от него това което помня ясно бе един фондамент от горе плочата бе махната и много близо до него имаше кухина в земята дупка местоположението му точно е на хълма над езерцето (черният път) по който може да се слезе или да се качи с кола гледам лятото хората там опъват палатки точно над плажа
Comment