Когато служих в Плевен се натъкнах на едни снаряди с калибър от порядъка на 200мм. Те са два и се намират пред под. 300. Пита се в задачата от каква система са. защото единствените оръдия с подобен калибър за които аз знам са 240мм на брегова батарея край Варна през WW2
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Брегова отбрана на България
Collapse
X
-
срамота бе гоги, само още веднъж да съм видял тема в "Българска История" със заглавие на английски :twak: :twak: :twak:
240мм има във Варна, май две са били а сега има едно в музеяalbireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
Айде ся аз съм виновен. За модератора и администратора трябва :twak: че да :cry: силно. все пак виж от кога е темата и коя дата сме днеска. А в кой музей е това оръдие?? В моята книга за артилерията на вермахта пише че батарея с този калибър е имало около Бургас (ако и Варна да изглежда по-логично).
Comment
-
ами (по спомен) имало е две батареи на Галата във Варна. Сега има едно във Военноморския музей във Варна.
абе я момент, аз май имам някакви снимки тука...
ще ги пусна в нова тема във Военноморския форумalbireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
Брегова отбрана на България
Купих си списанието ,,Стражи на морските граници,, в което става въпрос за противокорабните ракети в нашата армия.
Оттук ми стана интересно за бреговата отбрана в нашата армия въобще.
Знанията ми по тоя въпрос са откъслечни.Знам за трофейни оръдия доставяни от германия през всв,че оръдията на учебния крайцер ,,Надежда,, са преправени в брегови и горе долу толкоз.
Дидо виждам че знаеш доста,моля те светни ме по тоя въпрос.www.bgnauka.com/forum ТУК Е ИСТИНАТА!!!
"...защото езикът на селянина му е даден, не за да плещи, а за да лиже ботуша на господаря...и ако той не лиже този ботуш, който трябва, този език следва да бъде изтръгнат....
Comment
-
Благодаря.Ето от ВСВ, Д-28 105мм шнайдер 6 бр. сръбски,12 бр. френски.
Д-42 105мм шкода сръбски 6 бр. Д-35 220мм шнайдер френски 12 бр.www.bgnauka.com/forum ТУК Е ИСТИНАТА!!!
"...защото езикът на селянина му е даден, не за да плещи, а за да лиже ботуша на господаря...и ако той не лиже този ботуш, който трябва, този език следва да бъде изтръгнат....
Comment
-
И тук можеш да намериш нещо интересно - http://www.vi-books.com/vis/vis4_1/14_ohrid....htm също така разгледай и другите списания които ги има на сайта може да намериш и други интересни теми.Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.
Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.
Comment
Comment