Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Снимки от войните

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Погледнете внимателно обувките на войника в най-близък план, с гръб, който явно чака ред да му връчат награда и на него. Ей в тоя вид са громили всеки, който се изправи пред тях. Дали пък в българина няма малко повече потенциал, отколкото си мислим в днешните мътни времена....

Comment

Николай написа
      Негър,грънци..
      Просто някой по-мургав войник. А и на фронта е била една картинка-кал, мръсотия, напечени от слънцето окопи...На много снимка от тая епоха и британските Томита изглеждат като войници от Сенегалската дивизия.
      А дори и да е циганин - български войник е бил все пак през Голямата война. И това достатъчно за да изпитвам уважение към него.
      Пичове, квото и да говорят някои от вас човекът на снимката е чист негър. Снимката е черно-бяла, но с добро качество и ясно си личи, че той е много по-черен от останалите - направо като кюнец сред прани чаршафи е! Със сигурност не е мангал или по-мургав българин, въобще заебете цвета на кожата - вижте формата на лицето. Сравнете облите му и по-ниски скули с изпъкналите и по-дълги скули на другите. Да не говорим за сплеснатия месест нос с широки ноздри и дебелите устни типични единствено за негроидната раса - аз такива българи незнам да има! Наистина е фрапиращо, че е в българска униформа, направо необяснимо! Възможно е да е пленник от френските или английските войски, на който в последствие да са му дали такива дрехи. Но тогава пък мястото му няма да е на тази снимка с войници които се награждават. Аз лично нямам обяснение за това.
      А по това време българите не са имали пряк досег с негри (не говорим за по-тъмни араби) и въобще не са знаели, че съществуват. Доказателство за това е един запазен диалог по телеграфа между офицер от фронта с щаба на българската армия през ПСВ, когато Антантата стоварила и група негри на Солунския фронт. Офицерът пита: "Какви са тези странни черни животни, които англичаните са докарали с тях и трябва ли да ги убиваме?", от щаба идва отговор: "Стреляйте по тях, и те са хора!" Тва не е майтап, не се бъзикам.
      (\_/)
      (°_°)
      (> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Comment

Яко !!!
        SEMPER AGRESSUS

Comment

.
          Last edited by ; 22-03-2006, 07:58.

Comment

Warlord написа
            Пичове, квото и да говорят някои от вас човекът на снимката е чист негър. Снимката е черно-бяла, но с добро качество и ясно си личи, че той е много по-черен от останалите - направо като кюнец сред прани чаршафи е! Със сигурност не е мангал или по-мургав българин, въобще заебете цвета на кожата - вижте формата на лицето. Сравнете облите му и по-ниски скули с изпъкналите и по-дълги скули на другите. Да не говорим за сплеснатия месест нос с широки ноздри и дебелите устни типични единствено за негроидната раса - аз такива българи незнам да има! Наистина е фрапиращо, че е в българска униформа, направо необяснимо! Възможно е да е пленник от френските или английските войски, на който в последствие да са му дали такива дрехи. Но тогава пък мястото му няма да е на тази снимка с войници които се награждават. Аз лично нямам обяснение за това.
            А по това време българите не са имали пряк досег с негри (не говорим за по-тъмни араби) и въобще не са знаели, че съществуват. Доказателство за това е един запазен диалог по телеграфа между офицер от фронта с щаба на българската армия през ПСВ, когато Антантата стоварила и група негри на Солунския фронт. Офицерът пита: "Какви са тези странни черни животни, които англичаните са докарали с тях и трябва ли да ги убиваме?", от щаба идва отговор: "Стреляйте по тях, и те са хора!" Тва не е майтап, не се бъзикам.
            Братле жив циганин си е! Следващият път като си дойда в България ще снимам ратая на баба ми-той мяза абсолютно на този манго от снимката. Същият месест нос, същият поглед.
            Забележи му ботушите и униформата като цяло. Нашите през целият период на войната са изпитвали недостиг на дрехи и ботуши-някои полкове са били с навуща и цървули. Никой няма да даде на някакъв си прост негър шинел и ботуши от НЗ-то. Плюс това забележете коланът му, нещо на офицерски мяза с препаска е. Не казвам, че мангото е офицер, но явно се е сдобил с офицерски такъв от някое сражение.
            То на времето циганите гаче ли са били повече хора отколкото са сега!
            То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Спомням си с Парабела навремето като гледахме на сбирката една снимка (а трябваше направо да я купим). На нея беше седнал един сенегалец с бяла чалма - военопленник, и около него десетина наши момчета. Нашите изглеждаха чернички, ама сенегалеца чак лъщеше! Та ако на тази снимка имаше негър за сравнение, щяхте да резберете за какво говоря. Спорния субект под носа на генерала щеше да изглежда като снежинка до него. А негърът на снимката, за която говоря, беше ухилен до уши - за него войната е свършила и той е останал жив! Пък и на сенегалския корпус французите са им казали "Отивате да воювате с едни, дето загуба не знаят и си ядат пленниците", и изведнъж човека разбрал, че не е съвсем така, защото по време на войните българите са се отнасяли към пленените чужди войници изключително човечно, примери много.

Comment

Warlord написа
                Това последното, според мен, са митове и легенди. Виж, ако дадеш извора, от който си черпил цитата- друга работа... Как ти се струва освен това на пленници да се раздават собствени униформи?!

А дали войника на снимката е циганин или не е - щом се е бил на фронта, не мисля, че заслужава прозвището "мангал". Доста цигани, турци, гърци и евреи се биха и дадоха живота си за България тогава и заслужават поне малко уважение...

А иначе полка е 8-и приморски. На пагоните на един от войниците (втория отдясно) се вижда цифрата 8.
                Last edited by Николай; 09-06-2005, 19:06.

Comment

Снимки

Ще бъда много благодарен, ако някой може да ми предостави снимки или линк със снимки от Балканските войни
                  Благодаря

П.С. Може и картини, пропаганди картички и тн.
                  Last edited by fingolfin; 23-12-2005, 15:45.

Comment

http://oshte.info/004/000105/03/1803/nanoj.jpg - На нож!
                    http://bgsoldier.eamci.bg/Scripts/is...ic?PICID=38996 - Одрин
                    http://bgsoldier.eamci.bg/Scripts/is...ic?PICID=38990 - Люлебургаз
                    http://bgsoldier.eamci.bg/Scripts/is...ic?PICID=38992 - Атака
                    http://bgsoldier.eamci.bg/Scripts/is...ic?PICID=38993 - Димотика
                    http://www.usembassy.bg/anniversary/2.5.jpg - Лисицата
                    http://lupu.dir.bg/images/3_1913.gif - Одрин
                    :church: Regnum Serenissima Poloniae :sm229:

Comment

Не са лоши снимките! Благодарско от мен шляхтич!

THE LABARUM

sevot yhtils eht dna ,gillirb sawT`
                      ebaw eht ni elbmig dna eryg diD
                      ,sevogorob eht erew ysmim llA
                      .ebargtuo shtar emom eht dnA

Бе сгладне и честлинните комбурси
                      тарляха се и сврецваха във плите;
                      съвсем окласни бяха тук щурпите
                      и отма равапсатваха прасурси.

Comment

И аз много благодаря. А дали на някой му се намират снимки, правени от самолет? (пак за Балканските войни )

Comment

търся една картина

Здравейте, търся една картина (така де, снимка на картината) на А. Пиетровски "Преминаване на сръбско-българската граница." Картината е великолепна, тематиката е Сръбско-българската война, 1885. Никъде не мога да я намеря...има я в големите томове История на България, в учебниците по история, обаче из нета - не, а ми трябва в електронен вариант.

Може ли някой да помогне? Благодаря предварително :nworthy:

Comment

анна написа
                            Здравейте, търся една картина (така де, снимка на картината) на А. Пиетровски "Преминаване на сръбско-българската граница." Картината е великолепна, тематиката е Сръбско-българската война, 1885. Никъде не мога да я намеря...има я в големите томове История на България, в учебниците по история, обаче из нета - не, а ми трябва в електронен вариант.

Може ли някой да помогне? Благодаря предварително :nworthy:

http://bulgarian-kuber.blogspot.com
                            EAMCI steht für: Europa-Arbeitsgemeinschaft für Mensch-Computer-Interaktion Die Nutzung der Möglichkeiten des Computers in einem multikulturellen Kontext und ihre gesellschaftlichen Implikationen – hierzu bietet sich der Standort Bulgarien an der Grenze von Orient und Okzident idealerweise an. Der fortschrittliche Einsatz von Computern, insbesondere die neuen Chancen des Internets für Marketing und politischen Dialog, sollen hier aufgezeigt […]
                            We don't see things as they are, we see them as we are
                            ---Anais Nin----

Comment

dibo, нямам думи да изкажа колко съм благодарна всички картини са невероятни...

Comment

kapitan написа
                                Я вижте хора тая снимка. Първата световна война, награждаване на наши войници, шинелите ми мязат като да са на някой от шефските полкове... както е да е. Я сега вижте - в средата в профил е един генерал /според мен/, с протегнатакъм един войник ръка. И точно пред носа на генерала, на заден план се вижда.... това не е ли негър????? /бе надали е, по-скоро е от снимката... ама прилича!!!!/
                                Поиграх си малко с тази снимка и ето резултата.

Според мен това си е циганин отвсякъде, а сплескания нос може да е от близка срещо от третия вид с нечий юмрук... :twak:
                                Attached Files

Comment

Working...
                                X