Вярно ли е, че Тотлебен е бил учител на Осман? Някъде бях чел подобна информация но не мога да открия източника...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за ген. Тотлебен и Осман паша
Collapse
X
-
poligonal написа Виж мнениеНе ми се вярва и не съм срещал нищо,но със сигурност при Плевен Тотлебен си е изнесъл лекцията образцово.От което излиза,че все пак е научил Осман Паша на нещо
Да ти кажа честно и ти ще се справиш на мястото на Тотлебен.
Май лекцията я изнася Осман паша на Руснаците и ако не е била лудостта (глупостта) на Сюлейман паша историята на войната можеше да е по различна.
Comment
-
Тук не съм съгласен!
За да се отговори на въпроса,кой на кого изнася лекция, трябва да си отговорим на следните въпроси:
Кой е ген.Тотлебен?
В кои кампании участва?
Кога е назначен за комнадващ обсадата на Плевен?
Защото точно той?То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
ако не се лъжа Тотлебен е назначен за командващ при Плевен след като 3 щурм на града пропада и доколкото си спомням беше с опит при превземането на крепости след справка гугъл излиза че е служил в инжинерни войски ветеран от крим така че Мировик изказването ти спрямо генерала е глуповато виж че руснаците са правили бая глупости при Плевен е не оспорим факт н да намисаш генерала такае малко не сериозно
Comment
-
Не знам за Mirovk, но аз не оспорвам качествата и заслугите на генерал Тотлебен. Отива човека, овладява ситуацията, решава поставените задачи. Ни повече, ни по-малко. Срещу него Осман паша блести и цял свят го гледа как блести. Руснаците го гледат как блести. Демонстрират необходимото уважение, когато идва момента. Иначе всеки е научил по нещо от другия, това е ясно.
Comment
Comment