Наскоро отново се зашумя около поп Кръстю Никифоров. Предател ли е или е жертва на историческа несправедливост. Защо залавят Левски? ...минута пошла...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поп Кръстю...
Collapse
X
-
Поп Кръстю...
Поп Кръстю не е предал Апостола.Като председател на Ловешкият комитет,той е бил нарочен, но от кого?Ако поп Кръстю беше предал Левски,то той нямаше да доживее Свободата.
А иначе Левски е станал жертва на собствената си увереност и на...............другото ще го запазя за себе си, защото наистина може да стане скандал във форумаТо исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
-
Originally posted by "Parabellum"
Поп Кръстю не е предал Апостола.Като председател на Ловешкият комитет,той е бил нарочен, но от кого?Ако поп Кръстю беше предал Левски,то той нямаше да доживее Свободата.
А иначе Левски е станал жертва на собствената си увереност и на...............другото ще го запазя за себе си, защото наистина може да стане скандал във форума
А стихотворенията на последния са върховни.scharfschutze ®
трябва да се обърне внимание на факта, че Апостолът е заловен не с възгласи : "Хванахме Левски!", а задържан като съмнителен субект и едва по-късно е установена неговата самоличност. Затова и историята с "фанете тогоз" е съмнителна."Лейкауф, один из высших командиров вермахта, с полным основанием употреблял местоимение «мы»: «мы», немецкие оккупанты; «мы», вермахт и СС, несем полную ответственность за убийства евреев и военнопленных, за голодную смерть многих жителей Украины. " Wolfram
Wette
Comment
-
Ми айде казвайте го "Другото"; докато не съм подхванал мотива за българския народ като "Колективен предател", или най-малкото "Народ от страхливци" 8) Бе то аслъ Дякона в течение на дни и километри са го съпровождали шепа заптиета - къде са били чутовните герои хайдути, та да го освободят от конвоя ?!?Si vis pacem - para bellum!
Comment
-
Originally posted by "Sir_Gray"
А де, и аз това толкоз съм се чудел...
Не се ли досещате поне малко какво е било "другото"?
Нека забравим този въпрос.
Не е необходимо да го обсъждаме.scharfschutze ®
Е, каквото и да е това "друго", то не е толкова важно. Важното е дейноста на Апостола. Личния му живот (ако за това става дума) си е личен живот. Аз ценя Левски именно заради дейността и убежденията му, другото е наистина без значение. Разбира се, хора - разни, дори и назоваването на футболен отбор с негово име ми се вижда грозно. Но, разни хора - разни идеали
В тази връзка, защо ли е периода 1944-1989 г., на никой не му дойде идея да кръсти някой отбор с името на някое комунистическо величие ... представяте ли си как би звучала фразата: "Ленин бие Маркс"Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
и буквална чистка във футбола , ако случайно "Сталин" падне.
все пак дори и тогава първенството едва ли би било по-продажно от нашето сега.
и казвайте най-после какво е това "другото", защото ако започнем да си говорим с "това", "онова" и "същото, ама не съвсем", скоро няма да можем да се разбираме."Лейкауф, один из высших командиров вермахта, с полным основанием употреблял местоимение «мы»: «мы», немецкие оккупанты; «мы», вермахт и СС, несем полную ответственность за убийства евреев и военнопленных, за голодную смерть многих жителей Украины. " Wolfram
Wette
Comment
-
Левски се е сблъскал на излизане от Ловеч с полицейският началник, който доста добре е познавал хората в града.Запитан къде отива,Левски му отвръща, че има лозе и отива да го види.Това се сторило подозрително на Мюдюринът и той пратил няколко заптиета "Да видят те каква е тази работа"
Наистина след залавянето на Апостола, той до Търново е конвоиран от шепа заптиета.Чак в този град те разбират ,кого са хванали.То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
Comment