If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
3 марта- день освобождения Болгарии от османского ига
Путина хотя бы можно было пригласить на празднование, просто в качестве дружественного жеста поддержки в этот непростой исторический момент?
Нямаше да е лошо, но такава покана трябва да направи българският президент. А това което в момента изпълнява длъжността Президент на РБ, коефициента му на интелигентност, се върти около курса на рублата спрямо долара. Освен това нещото е войнстващ русофоб. Съжалявам, не съм го избирал аз.
Стига политика. Да си спомним за тези 500 000 руски и 50 000 румънски смелчаци воювали за България. Техните паметници никой никога не е осквернявал и няма да боядисва.
This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Вечна памет на всички загинали за свободата на България! Моят дом винаги ще е отворен за братята руси ( под руси имам предвид и руснаци и украинци и белоруси). Политиката си е политика, но в чисто човешки план има наистина дружба, която лично съм изпитвал по време на моите пребивавания в бившите съветски републики.
Никой от тях никога не е боядисван от вандали! Представяте ли си?
Или ви е по-уютно да си вярвате на вашите си медии, които никога не грешат и на вашата си пропаганда, която е най-истинската пропаганда в света! Безаналогова един вид
Честит 3 Март . Честито Освобождение на Българските земи и народ .
Честит Празник и поклон пред загиналите Руски , Румънски , Финландски , Сръбски , Български и още други знайни и незнайни борци за свободата на Отечеството .
Честит Национален празник българи .
3 Март е денят на които Честваме Освобождението на България от Турско робство , Османско иго и изгонване на ислямския поробител от Българските земи .
Тези "трети страни" се наричат съюзници.
Да си спомним за тези 500 000 руски и 50 000 румънски смелчаци воювали за България. Техните паметници никой никога не е осквернявал и няма да боядисва.
Ако благодариш на румънците, които като награда получават българска Северна Добруджа и после асимилират/изгонват
българското население от там, благодари и на сърбите, които освобождават Трън и пограничните области, че даже стигат близо и до София и после 1 година не искат да напуснат "освободените от тях" земи, а твърдят че населението там искало да бъде в Сърбия, не в България и че не искало от турско робство да преминава в българско...
По същата логична линия на твои съждения трябва и македонските българи да благодарят на сърби и гърци, че 1912г. ги освободили от турците във Вардар и Егей, нищо че после малко им позатворили църквичките/училищата, малко им позабранили българския език и малко ги поизбили и поизгонили да си вървят към старите граници на България.
В контекста на днешния празник, се сетих, че имам три куршума, които ако не са от времето на Руско-турската освободителна война, то поне най-вероятно са от този период. Ще съм благодарен на всеки, който може да ми даде информация за каква пушка са.
Първият е с дължина 3 см и диаметър 1 см. Намерен е в една нива на самия край на Пловдив в посока с. Марково, която преди доста години обработвахме. Единствено сражение в тоя район в новата история е през Януари 1878 г. Не че разбира се е задължително да от него.
Вторият е с дължина 2,5 см и диаметър 1,4 см. Намерен е на северния склон на Джендем тепе в Пловдив.
Третият е с дължина 2,5 см и диаметър 1,6 см. Намерен е в Царсимеоновата градина в Пловдив. Днес това е централният парк, но до 1892 г. е било турско гробище, накрая на града, доста отдалечено от застроената част на града
Comment