Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колонизиране на Америка - освен западноевропейските държави друг има ли?

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

kocetu написа
    По реакцията разбирам, че не си много възхитен от въпросната продажба. И няма как да е иначе. Само че въпросната Аляска едва ли тогава е представлявала това, което е днес. Не мога да дам точна оценка за цената, може и добри пари да са били на времето. Обаче се изпуска един факт. Сделката е била сключена за 100 години. Т.е през 1967г. Аляска е трябвало отново да е руска. Когато на власт идва Ленин, той отказва да признае задълженията, натрупани по царско време, като за компенсация се отказва и от вземанията. Дори някой да си е спомнил за тази подробност в договора през 1967г., то той със сигурност е бил наясно, че връщането на Аляска е невъзможно.
    Имам някакви спомени, че руските пътешественици ( колонзизатори ?! ) през 19в. са стигали до Мексико, но подробности ми е трудно да дам

Глупости! Няма срок, не е за 99 или 100 години.

За продажбата на Аляска има специална тема.

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

Когато Аляска е била продадена тя е била продадена за завинаги както е посочил Thorn няма никакъв срок

Comment

Thorn написа
        Глупости! Няма срок, не е за 99 или 100 години.
        За продажбата на Аляска има специална тема.
        Спокойно, нямам претенции да съм някакъв познавач по темата. Хубаво беше да ми се отвори онзи линк, дето го е дал княза в темата, но уви! Ще се ровя е Гугъл, пък каквото излезе. Ако трябва, ще си призная грешката.

Comment

еМГето написа
          През 1803-та година Наполеон продаде Луизиана (тогава френско владение) на Съединените щати за 15 милиона долара!
          А дали ако не я е продал тогава Франция е можела да си я запази???
          това съм се чудил много пъти.И защо Великобритания дава на САЩ северозападните щати?
          IN VINO VERITAS !!!

Comment

Може би щеше да бъде нещо като Квебек.

Comment

Значи ако не се лъжа имаше някакво споразумение м/у САЩ и ОК, ащото САЩ имали земи в Канада, а ОК в САЩ и се споразумели по 46 (или пък беше 49, не съм мн сигурен) паралел да се разпределят земите като американските на север отиват към ОК и английските на юг отиват към САЩ

Comment

Има споразумение за Орегон, по въпроса вижте това http://en.wikipedia.org/wiki/Oregon_boundary_dispute

Горе-долу идва от необходимостта да се знае до къде е Испания (Мексико) и Русия Но после се развива между Америка и Великобритания.

Comment

Не знам защо всички забравят любимия ми орден на Хоспитала . Той не само, че е притежавал цял остров в Карибите, а и е дал множество отлично подготвени мореплаватели и рицари за проучването на "Новия свят", между които е и небезизвестния Антонио Пигафета- летописецът на експедицията на Магелан .
                  A strong toun Rodez hit is,
                  The Castell is strong and fair I wis...

блог за средновековна балканска история

Comment

нали и реч посполита имаше някакви острови?
                    Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.

Comment

Османската империя (арабите) са пращали експедиции до северна америка мисля че тия дето са обсаждали МАЛТА.
                      Руския цар продава Аляска През 1867 и със парите прави някаква модернизация в Русия. След това затова е убит.
                      Last edited by тамбараци; 07-08-2008, 22:52.

Comment

Тамбараци, я по-сериозно, намери някъде нещо написано, покажи ни го и после говори. За Аляска пък си имаше цяла тема, прегледай я, ако ще пишеш.

Comment

Чак пък османците и до Новия свят да са стигнали...Макар че теоретично им е било по силите (все пак набезите на магребските пирати през един период са стигали чак до Исландия). Ама нещо не ми се вярва. А "за тия дето обсаждали МАЛТА" си е чист абсурд.

Comment

Някъде четох,че една заблудена японска флота е достигнала от изток Северна Америка преди викингите.
                            А нямаше ли турски пирати в Атлантическия океан?
                            Нека духът ти живее и нека ти който,обичаш Тива,да прекараш милиони години ,обърнал лице към северния вятар,докато очите ти съзерцават щастието.
                            Надпис от чашата с пожелания от гробницата на Тутанкхамон.

Comment

Наскоро четох книгата "Загадките на канадска Арктика" от Фарли Моуът.
                              В нея авторът подробно и обстоятелствено излага теорията си, за заселване на днешна Исландия и Североизточна Канада и Гренландия (крайбрежието на Лабрадор и Нюфаундленд) от преселници от днешна Шотландия, няколко века преди викингите. Авторът нарича преселниците албани, по старото име на Шотландия до към 1300г.
                              Аргументите в книгата ми се сториха доста смислени.
                              Не можете да искате от мен да съм обективен, а не субективен, защото аз съм субект, а не обект!

Comment

Satavaxan написа Виж мнение
                                Наскоро четох книгата "Загадките на канадска Арктика" от Фарли Моуът.
                                В нея авторът подробно и обстоятелствено излага теорията си, за заселване на днешна Исландия и Североизточна Канада и Гренландия (крайбрежието на Лабрадор и Нюфаундленд) от преселници от днешна Шотландия, няколко века преди викингите. Авторът нарича преселниците албани, по старото име на Шотландия до към 1300г.
                                Аргументите в книгата ми се сториха доста смислени.
                                И аз я попрехвърлих (май не точно тази, а "От Ариев до Викингов, или Кто открыл Америку"), но общо взето ми се стори чиста фантастика.

Comment

Working...
                                X