If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Каюткомпания-място където офицерите пият чай и си приказват
Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
eto i kakwo e ostanalo....IMHO при добро желание може да се възтанови..от което ми хрумва че някой мизерник може да го е палнал само за да си чопне от 50-те милиона предвидени за реставрация...боклуци всякакви
Дано е жив Джон Кемпбел да помага при реставрацията. Иначе новата "Къти Сарк" може да не прилича на оригинала. А че е красив кораб - красив е. Един от последните класически композитни клипери.
Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Някой чел ли е нещо, при бункировка на парен кораб, колко тона въглища прехвърлят на ръка моряците. Има ли някакви норми, от типа 5-10 тона на ден за моряк. Интересно ми е да го сравня с едни мои постижения
Ами немските рейдери са прехвърляли по 300 - 600 т. дневно. Като го разделим на 100- 120 човека (моряци от рейдера и ласкари, най-често) наистина идва около 5-6 тона. Което не е много. (по личен опит. На ден може около 6-8 т. спокойно да се прехвърли) :38:
Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Нали подводниците са разделени на отсеци. Как се казват отворите, през които хората минават през преградите между отсеците - "врати", "люкове", нещо друго?
Точно при подводниците незнам как се казва,но по принцип при корабите всякакви "прозорци" или "люкове" се наричат люкови закрития и са разделени в различни категории.АКо ти трябва нещо по специално мога да се разровя но зависи дали са механизирани (хидравлика или по друг начин) или са ръчни и разни конструктивни особености.
The end of the world came pretty much as we predicted.Atomic spark,struck by human hand raged out of control.Great cities were reduced to dust,burning continents were absorbed by boiling oceans.The spirits of the dead faded in the background radiation that blanked the Earth.
Ти говориш за люкове, които разделят външния от вътрешния обем, ако мога така да се изразя - или поне аз така го разбирам. А аз имам предвид най-прости врати между две помещения.
Comment