Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвременна самоходна артилерия (организационни и прочее въпроси)

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Е, те сегашните партизани така или иначе "джидкат" на всякакви пикапи, така че точно това едва ли ще им е голям проблем.

Благодаря, кало, аз пишех за самоходните варианти, а не за буксируемите (те се обсъждат в темата), впечатлението ми е, че всичките са в доста малки серии (включително и "Нона", но може и да греша за нея). А като казваш за войсковия опит и изводите от него (интересува ме, да подчертая пак, предимно самоходния вариант) то има ли някакви достъпни материали по въпроса? Аз не съм търсил (съвременното въоръжение ми е малко странично към интересите), но ми е интересно как "върви" сравнението с минометите от същия калибър.

Comment

Всъщност, самоходният вариант е оригиналът - Нона-С за ВДВ. Заради изключителното доброто й представяне в Афганистан през 80-те (въможност за поразяване на цели при огромна денивелация, при това - с едно огнево средство се изпълняват задачите на две), се прави и буксируем - Нона-К. Мисля, че има добра монография на Широкорад по темата, ще проверя по-късно, щото цялата ми литература е на домашния комп плюс дискове

Comment

Как се работи с Мста-С, МТ-12 и Торнадо-Г

Comment

First batch of Norinco's PLZ45 155 mm self-propelled howitzer arrived in Agleria  as spotted by sadral forcesdz ( here ) and confirmed by Ch...

Comment

Съвременно - да, самоходно - да, след колко изстрела ще се разпадна - неизвестно.

Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

Comment

2С35 Коалиция-СВ-ОП с новата система за автоматизирано зареждане на БК

Към момента два предсерийни екзпемпляра са предадени за изпитания, през 2014 г. ще бъдат построени и предадени още 10, вероятно вече и за войскови изпитания. Пълномащабно производство - 2015-2016 г.

Казват, че това:

важи за новото оръдие 2А88.
              Last edited by кало; 18-02-2014, 23:23.

Comment

И още - в репортажа са показани макети на верижния и колесния вариант на 2С35, ъгълът на възвишение на цевта е докаран до 70-80 градуса като гледам, далечината на стрелба (вероятно с активно-реактивен снаряд) е до 70 км.

Comment

Интересно ми е как се решава въпросът с необходимостта затворът да не пропуска изгорелите газове. Все пак комбинацията от антена, вълновод и източник на излъчване трябва да има радиопрозрачна част някъде.

Comment

Явно ще е на основата на т-90, а не на Армата. Което не е толкова учудващо, всъщност

Comment

Това не е много ясно. Вероятно прототипните са на базата на Т-90, а серийните ще бъдат на Армата - най-малкото макетчето в горното видео е на база Армата.

Comment

Working...
                      X