If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Интересно, аз пък не я знам. Което означава, че през соца не са ни занимавали с химна на чужда държава. Даже на онази държава. (Това май си има име - ксено-патриотизъм. Но то тогава всички химни бяха свещени. Не се изпълняваха под път и над път. Включително нашия.) Виж това "Десятый наш десантный баталион", "Вставай, страна огромная" (тази си е за настръхване), "По долинам и по взгорьям" - и сега мога да ти изпея повечето куплети - с текста и с чувство!
"Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Интересно, аз пък не я знам. Което означава, че през соца не са ни занимавали с химна на чужда държава. Даже на онази държава. (Това май си има име - ксено-патриотизъм. Но то тогава всички химни бяха свещени. Не се изпълняваха под път и над път. Включително нашия.) Виж това "Десятый наш десантный баталион", "Вставай, страна огромная" (тази си е за настръхване), "По долинам и по взгорьям" - и сега мога да ти изпея повечето куплети - с текста и с чувство!
Нас ни занимаваха. И погребението на Андропов, и погребението на Черненко ги гледахме по телевизията организирано целия клас. Много беше весело
Ние учихме Комунистическият манифест наизуст, но това беше, защото даскалицата я кълвеше скакалеца много.
Вероятно и при вас от излишно напъване е било.
Нас ни занимаваха. И погребението на Андропов, и погребението на Черненко ги гледахме по телевизията организирано целия клас. Много беше весело
Весело беше наистина. Помня погребението на Брежнев, из цяла Варна високогорителите предаваха наживо потресаващата трагедия. Ние (компанията) още ученици, леко се бяхме почерпили на "Малината" с бира, марширувахме в индийска нишка по гезмето, пикахме в светената вода на църквата "Св. Никола", попа ни гони, милицаите ни гониха... Хубави времена бяха.
Comment