If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Добри филми (не на военна или историческа тематика)
Е, Куросава е ясен, то кой ли не е гелдал негови филми . На мен ми е сред любимите режисьори. Напоследък попаднах на два-три филма на Такеши Китано и бих казал също, че са доста добри.
Аз Акира Куросава не знам някой от този форум да го познава лично. Като режисьор много хора са запознати с филмите му. Изразявайте се малко по-коректно.
Е, Куросава е ясен, то кой ли не е гелдал негови филми . На мен ми е сред любимите режисьори. Напоследък попаднах на два-три филма на Такеши Китано и бих казал също, че са доста добри.
Аз съм фен на 4те сезона
Иначе...Много шум за нищо, версията с Емма Томпсън, Кенет Брана, Дензъл Уошингтън, Киану Рийвз... Някои го предпочитат горещо, Гражданинът Кейн, Списъкът на Шиндлер, Аз пея под дъжда? /Singin in the Rain /, Сънсет Булевард, Животът е хубав, Пианистът /упс, това може да се брои за военен филм май.../, Психо, Color Purple, Изборът на Софи, Доктор Живаго, Танцуващият с вълците, Амадеус, The French Connection, Отвъд Африка, Полет над кукувиче гнезно, Малтийският сокол, Кръстникът /всички части/, Мулан, Цар Лъв, West Side Story, From Here to Eternity, На източния фронт нищо ново...
"Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque." Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.
Ами много са ама ето някой: Междузвезни войни но старите епизоди, Индиана Джоунс, Обществен враг, Парламентьора, За мишките и хората, 6 чуство, Смотаняци (всичките части) и др. пародий и др.
Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.
Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.
Такааа,
...за мое изумление все още никой не е споменал "Горчива Луна"! Бива ли така!
Към него ви добавям и "Дух Куче", "Тайни и Лъжи", "Дим", "4 сватби....", "Английският пациент", "Апартаментът", "Priest"
...засега стига
Имам билети за премиерата на Star Wars: Revenge of the Sith. Инетресно ми е дали ще е на нискотата на номер 2...
"Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque." Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.
А, според мен е несъмнено това, че ще е от нискотата на всички нови серии. Инак в България са го превели "Отмъщението на ситите" и с Воланд много се забавлявахме върху това обстоятелство. Макар че отмъщението на гладните без съмнение би било по-страшно .
Албирео, като гледам какви филми изреждаш заключавам, че явно вкусовете ни за кино са доста близки . Но никак не си падам много по съставянето на списъци - винаги забравям или пропускам нещо.
Хора, малко повече уважение към носителя на няколко оскъра Клинт Истуд. Някой спомена последния филм, но къде забравяте филм като Непростимо(най-добрият уестърн лично според мен). Между другото някой ще ми каже ли защо Гражданинът Кейн е толкова популярен филм, аз не съм го гледал и ми е интересно дали не е просто клише(нали знаете как всеки харесва Ал Пачино, но не знае защо)?
Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.
Е, аз мога да ти кажа кои филми на Ал Пачино ми харесват - "Справедливост за всички", да речем, или пък "Революция". За Клинт Истууд съм съвсем съгласен - и според мен това е най-добрият уестърн. Много хубави са му и останалите режисьорски филми, които съм гледал - "Нощем в градината на доброто и злото", "Реката на тайните".
Между другото, към списъка (колкото да започне да се оформя )бих добавил "Записки под възглавката" на Гринауей; всички филми на Алмодовар, които съм гледал (т.е., почти всички); "Пет вечери", "Незавършена пиеса за механично пиано" на Н. Михалков; "Андрей Рубльов", "Огледало" - любимите ми филми на Тарковски.
Сега ме подсетиха и за друг един любим режисьор - Люк Бесон - "Последната битка", "Голямото синьо", "Леон" и други (както се казва ).
Темата при Клинт Истууд за Бледия ездач е с тематично завършване в Непростимо. Лошото е, че незнам как се превеждат другите му филми от тази тема на български
Проблемът на форума :damnyou:
"Чети историята и като познаеш от нея суетата на тоя свят, научи се да го презираш"
Паисий Хилендарски
Вчера гледах един добър филм - "Мотоциклетни дневници". Става въпрос за Е. Гевара и това как и защо се превръща от лекар-лепролог в революционер. Добре е направен и си струва да се гледа.
Много ми харесват:
"Апартаментът"
"Американски прелести"
"Невероятната съдба на Амели Пулен"
"Животът е прекрасен",
както и някои от споменатите от други по-горе филми.
Comment