Кухулин написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпроси към Посредника на играта (турски отбор)
Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X
-
Че аз изрично съм посочил размерите - има си и линийка в легендата. И в правилата е описано .
КВАДРАНТ (голям квадрант, очертан с червена линия, координати в бледо червено във формат х:у) 20 на 20 км
ЗОНА (малък квадрат, очертан с черна линия, координати в черно формат х:у) 4 на 4 км
ПОЛЕ (малък квадрат, очертан със сива линия - по четири във всеки черен квадрат, няма собствени координати, задава се с "1", "2", "3" или "4", като винаги "А" е горе вляво, "Б" е горе вдясно, "В" е долу вляво, "Г" е доля вдясно) 2 на 2 км
Пълен адрес на тактическата карта се задава във формат (цветовете маркират само за какъв клас квадрант става въпрос):
1:1/1:1~А
В повечето случаи е достатъчно да се посочи зоната (кратко адресиране 1:1), но по-лесно се намира ако се посочи и квадрант.
За скоростта на придвижване - след като уточня първоначалните сили (можеш да видиш етапите на подготовка на играта в темата "Хронология" в общата част).Last edited by gollum; 15-03-2012, 11:39.
Comment
-
Морски десант = превозен и стоварен по море, т.е. с кораби / десантни катери.
Въздушен десант = превозен и стоварен от въздух, т.е. с вертолети или самолети.
Ако сте овладели летището чрез морски десант и след това превозите до него с транспортни самолети сухопътни сили, това не е въздушен десант. Брои се за такъв само ако чрез него първо достигат до зоната вашите сили. Същото е в сила и за морския десант.
Comment
-
Значи ако овладеем Балчик с морски и въздушен десант, можем след това да овладеем и Крапец с морски и въздушен десант (съпротивата по обясними причини ще е доста ниска), което би ни дало +350 точки? Това по принцип работи в наша полза, но ми се струва, че не отразява добре реалната обстановка. Изглежда по-скоро като експлойт на правилата.
Comment
-
Една бригада. Не намерих точни данни за нея, затова ще я смятам така:
щаб: 50 души (3 командири, 5 щабни специалисти, 12 свързочници, 6 офицери, 4 подофицери, 20 войника)
3 х парашутно-десантни батальона: 1 128 души (всеки по 4 командири, 32 офицери, 70 подофицери, 270 войници; 60 картечници, 40 х М72 LAW, 12 х "Стингър")
1 х въздушно-десантна сапьорна рота: 80 души (1 командир, 3 офицери, 9 подофицери, 67 войници)
1 х тилова рота: 60 души (1 офицер, 5 подофицери, 54 тиловаци)
Т.е. всичко 1 318 души персонал
Иначе ще смятаме и по един батальон командоси от всяка от петте бригади като "получили тренировка за въздушен десант", т.е. по възможност можете да формирате от тях втора бригада в разширен състав (5 батальона). Но не са толкова добри, колкото тези от парашутно-десантната бригада (т.е. може да има по-голямо разпръсване, т.е. загуба на "организация" при десанта).
Comment
-
gollum написа Виж мнениеЕдна бригада.
Не знам...
ПП http://books.google.bg/books?id=c1Ie...page&q&f=false
Такова е било положението преди 1989 г.
Comment
-
Към gollum,
Ако е нужно ще посоча точно сайта ,сега не помня кой, но всички командо бригади и двата отделни командо полка и командо полка от Гирне преминават задължително в подготовката си парашутно десантна подготовка. При това я поддържат в командо операциите на жандармерията срещу кюрдските сепаратисти.
Моля ви не ни орязвайте откъм тази подготовка.
С уважение!За осъдените на живот и смъртта е приключение!
Comment
-
Хъм, дали не става въпрос по-скоро за вертолетни десанти? Щото не си представям за какво ще скачат с парашути при действия срещу кюрдите. А и не ми е ясно ако командоските бригади са парашутни то защо тогава имат отделна парашутна бригада?
За допълнителните подразделения и аз се чудех, но артилерията няма как да скача (реално нищо по-тежко от 60 мм миномет (турците не видях да имат такива в арсенала си) няма как да бъде със скачащите), така че могат да имат аеромобилни (за пренос с транспортен самолет) артилерийски подразделения към всяка бригада - да речем, по 2 минометни батареи (82 мм), 2 батареи леки гаубици (105 мм - имат някакъв проект за леки гаубици, но не знам какви точно ще бъдат), плюс поне 1 батарея ПВО и 1 батарея ПТУР.
При три батальона на бригада плюс тези неща не виждам как ще ги докарат до 5 000 души всяка бригада. Парашутно-десантният батальон просто няма как да е повече от 400-500 души, т.е. цялата бригада с всичките й подразделения - не повече от 2 000-2 500 души (аз мисля по-скоро към 1 500).
Колко наказателни точки ще получим ако потопим неутрален кораб с цел блокиране на фарватер?
Comment
-
gollum написа Виж мнениереално нищо по-тежко от 60 мм миномет (турците не видях да имат такива в арсенала си) няма как да бъде със скачащите
Пак там пише (доколкото разбирам: Jandarma Komando birliklerinden farklı olarak; branşlarına göre paraşüt, dağcılık, yakın muharebe eğitimi almış özel piyade askerleridir), че армейските командоси се обучават, освен в парашутизъм, също в скално катерене и др. Значи, според мен Paraşutcu Piyade са си обикновени ВДВ, а Paraşutcu Komando Piyade са тия яките животни, дето ги пращат да режат главите на кюрдите и т.н. Във всеки случай всички командо-бригади са парашутни.
Comment
-
Е, аз от турски не отбирам нищо, така че явно ти ще си ми източник на информация . Щом имат двуинчови миномети, ще им ги дадем. Ок, и другото ще го направим, щом са парашутисти всите. Иначе за скалното катерен е е ясно - аз затова поначало ги писах лека пехота. Но численост от не повече от 1 800 души за ВВД бригадата и по 1 500 за командоските бригади. За артилерията може да се помисли за някакви леки 105 мм гаубици. Имат някакъв проект за такива, макар че нищо явно още не е решено. Сащианските 105 мм са сравнително леки (около два тона и нещо, което определено не е много за този клас), така че можем и от тях да им дадем за аеромобилни. или пък да си вземат от най-доброто в артилерията (южна африка - имат едни много добри оръдия G7).
Comment
-
gollum написа Виж мнениеНо численост от не повече от 1 800 души за ВВД бригадата и по 1 500 за командоските бригади.
Верно, много подразделения включва, но парашутните батальони май са 3. Не знам, може да бъркам, пък и няма кой знае какво значение.
Comment
Comment