If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Аз се интересувам от този орден и се надиавам да има и други като мен.Та за тиях рицарите монаси се знае малко мислиа 4е вси4ки интересуващи са запознати с историата им ако някои се интересува да пи6е тук и тогава 6те попитам конкретни вапорси
Sing to the Motherland, home of the free,
Bulwark of peoples in brotherhood strong.
O Party of Lenin, the stength of the people,
To Communism's triumph lead us on!
Драги, има една-две буквички, които някак си изпускаш. Защо така? Българския език е наистина прекрасен и благозвучен, но отнемането на букви като "я" или "ъ" и заменянето на "ч" и "ш" с "4" и "6" определено го осакатява. Няма да е зле да се постараеш малко повече!
Ами да молия за извинение досега не сам писал на БГ и не сам свикнал на клавиатурата а пак другото е чатарска деформациа да замениам ч с 4 и ш с 6 а сега по темата нещо ?
Добре, но трябва да изглежда така:
Ами да, моля за извинение, досега не съм писал на български и не съм свикнал с клавиатурата, а пък другото е чатърска деформация, да заменям ч с 4 и ш с 6 . А сега по темата нещо?
"Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque." Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.
Ами примерно след първия кръстоносен поход рицарите тамплиери са останали в Иерусалим поради единствената причина да охраниават поклониците идващи към свещениа град. Поради това те са били подкрепяни от Папата . Но интересното е че всъщност не са открити реални
доказателства че те наистина са правели това.Открити са обаче следи от разкопки при храма на Ирод в Иерусалим извършени точно от тамплиерите.Там те са открили нещо променило ордена из основи следствие
на което променят дори и устава си и то коренно. Та това ме заинтересува.За другото знаем че те не са били толкова богоугодни избиваики мирното население и разпарейки на всеки арабин стомаха като са мислили че ще намерят злато, избивали са зверски дори и евреи и неараби. Та за храма на Ирод в момента неможе да се разбере какво са намерили там поради факта че тунелите водещи до там са затрупани а никой не се наема да прави разкопки.
За другото знаем че те не са били толкова богоугодни избиваики мирното население и разпарейки на всеки арабин стомаха като са мислили че ще намерят злато, избивали са зверски дори и евреи и неараби.
Според тогавашните разбирания за "богоугодност" всички нехристияни (но особено евреи, араби, цигани) не са били по-различни от еретиците, а всички знаем какво е отношението към последните (прословутия израз "трепете наред, Господ ще познае своите" е достатъчно красноречив ). Та в този смисъл "разпарянето на корема" на всеки нехристиянин (пък бил той жена или дете) в определени моменти си е било доста благочестиво деяние. Достатъчно показателно е отношението към туземците в Америките известновреме по-късно (тях даже за хора не са ги признавали (т.е., те са били същества лишени от "безсмъртна душа" (а евентуално притежаващи само с "животинска душа")).
Така че изтъкването на жестокости и масови убийства като нехристиянско поведение е неправилно (то може да е такова само ако се извършва спрямо християни (пък и за този случаи има различни "Вратички")).
Ами да прав си но искам да допълня че за храма на Ирод се смята че е съхраниавал оригинални ръкописи писани от самия Исус които биват разталкувани от Тамплиерите и точно този нов прочит променя ордена завинаги.
Last edited by mellisa; 18-10-2005, 16:28.
Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
"Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque." Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.
Не сам се изказал добре въпростните разкопки за които говоря са усъществени от първите 9 рицаря които по касно създават тамплиерския орден . В първоначалния устав на ордена се казва че тяхно задължение е да
пазят поклониците но години по късно те превеждат устава си от латински на френски и тук се появява нещо интерсно в латинския вариант се казва че те СА длъжни да предпазват поклонниците но във френския варянт които
всущност заменя старя не се споменава нищо за поклониците нанесени са и други промени като например - едногодишния изпитателен срок за всеки нов рицар което си е сериозна корекция .Също така в новия варянт които всъщност е влязъл в сила 10 години след първия се казва - " Още повече трябва да ходите там , където се събират неотлъчени рицари" а в новя - "Нареждаме ви да ходите там,кадето се събират отлъчени рицари" .Което мисля е много заинтригуващо
Ico, седя и чета постингите ти - тук, а и за масоните, и ми се струва че доста си се надъхал по темата за тайните общества. Основна характеристика на всички адепти на подобни теории е безразборното и НЕкоректно боравене с фактите и за съжаление трябва да се признае, че и ти не правиш изключение. Като начало бих те върнал по темата за масоните (на която между другото мястото въобще не и е в "Античност") и бих ти казал, противно на на това, което си написал там, че организацията на 3000год. която ти описваш НЕ Е съществувала...съществували са множество организации с подобни (или пък крайно различни) наименования, сравнително идентични структури и приблизително обща идеология - като употребявам "идеология" съвсем условно и само за удобство на изказа. Тяхното съществуване си има своето социокултурно обяснение, което няма да дискутирам сега, само ще обърна вниманието ти към факта, че ВСИЧКИ подобни "общества" и организации, възникват в епохата на ранното Просвещение - тогава образът на Хирам и идеята за строителя на храма са били доста хм..."модни". Подобно например за популярния "мит" датиращ още от късното средновековие за "Апостол Йоан и неговото християнско кралство", което се е намирало някъде в Азия...
Сега по въпроса за тамплиерите - както Мellisa съвсем правилно ти е написала :"можеш ли да посочиш на какво се основава подобно твое твърдение ?" И аз бих те помолил да дадеш някакви източници, защото веднага ти казвам, че напротив НЕ СЕ СМЯТА, че първите 9 рицаря са провеждали разкопки на мястото на Соломоновия (не Иродовия) храм, където да намерят ръкописи писани от самия Исус, пълни с тайни, които променят ордена завинаги. (Повярвай ми съответните 9ма рицари са имали доста други неща на главата, за да се занимават с някакви разкопки)
Та още ведъж ако обичаш - назови си източниците...и моля те не ми казвай, че понеже видите ли орденът бил (или още е) тайно общество и съответните източници са забулени в тайна.Надявям се ясно ти е, че ако следваме подобна логика сме в състояние да докажем абсолютно всичко за всичко, което от своя страна не ни води до никъде. В този случай и аз като Ам-гъл бих ти препоръчал "Махалото на Фуко" макар че подозирам, че подобна книга сериозно ще те "изпоти"...
И накрая още нещо...неграмотното писане освен обида към езика е и проява на неуважение към останалите участници в дискусията. Не знам за останалите, но аз определено смятам, че би тябвало да се отнасяш с участниците в този форум по начина по който те те третират - а именно с уважение. Така че, ако възнамеряваш да отговаряш на този постинг настоявам да го направиш грамотно, дори и ако за целта ще ти се наложи да ползваш правописен речник.
Бъди здрав
Ами от това което каза имаше много работи които наистина незнаех.Иначе аз си намирам информация от тук от там ,но ще препоръчам една книга писана от масони в която се описва връзките на масонската ложа с други общества сред които и тамплиерите книгата се казва "Ключът на Хирам" базирана е върху откритията на 2ма историци-масони. В нея няма включени конспиративни възгледи или научна фантастика.
За правописа ми вече ми писна да повтарям как да ви обясния бе хора ,че аз на клавиатурата пиша само в чата и то на латински отскоро почнах да пиша и на бг . Старая се да не допускам грешки ама в крайна сметка никого
не задължавам да ми чете писанията.
Comment