Съобщение

Collapse
No announcement yet.

На Негово Величество Цар Симеон Велики бойните зайци, без право на пенсия :)

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

На Негово Величество Цар Симеон Велики бойните зайци, без право на пенсия :)

Уважаеми съфоромници,
    Безкрайно е полето на знанието. Особоне обширно е то, с навлизането ни в древната история на българите. Неизброими са техните подвизи и чутовни са техните постижения, но един факт разстърси с възторг и патриотичен плам и собственото ми сърце. Полковник Йотов, (вечен полковник, не знам кога ще го повишат в генерал от музейни войски) вчера съобщи пред целокупния български народ, че цар Симеон Велики е Велик, зарадаи битката при Ахелой. А великото в тази битка било особената му военна хитрост, изучавана по света, във военни академии и читанки. Каква била тя?

Великият син Борисов, използвал бойни зайци, за да подплаши конете на ромейските рзузнавачи и така те нямали възможност да ни разузнаят, а се прибрали с натъртени долни части , посрамени и като пукели мълчали на генералщабното съвещание преди боя там. :argh: Уви, аз не знам нищо за този, явно, безспорен нАучен факт. Може ли някой да ми разясни за него. Или е военна тайна? Бизантиер също може да даде пояснения за тезата на Петко Йотов, все пак му беше от отбора
    Last edited by von Danitz; 18-02-2007, 13:31.

Това не е ли за майтапи? :kill_myse
    "...а крилете биват всякакви-каза враната..."

Comment

Ма как за майтапи бе, Ахиле, сине Пелеев, когато го казва в предаване, гледано от 1 млн. души, след близо 1 година кампания, в което се спори за Величието нэ българи, ерго за величето на България, шефът на музея на най-неподимата армия на всички времена. А, когато, Митрополитство му, дядо Николай ( 69 набор?!) рече, че папата е еретик, пак ли беше за майтапи. Мисля, че трябва да има нова рубрика - глупости. Даже, може би за по-мелодраматично - безотговорни глупости

Comment

E не първи прицедент за използване на гадинките наши по-малки братя в военни цели.

Бойните скакалци на Моисей, Свинската анти-слонска бригада на римляните, руските кучета-камикадзе ....
        Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
        [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
        きさまはしんでくださいませんか
        [kisamawa shinde kudasaimasenka]

Comment

von Danitz написа
          ..... безспорен нАучен факт. Може ли някой да ми разясни за него. Или е военна тайна? Бизантиер също може да даде пояснения за тезата на Петко Йотов, все пак му беше от отбора
          Хаха, абе Даниц, аз му бях от отбора, като предварително (в интерес на истината) ме бяха предупредили, че вероятно полк- кът ще разкаже това нещо. Помислих, че е майтап, ама....щото аз лично никъде не съм го срещал. Самият Йотов снощи в предаването при въпрос на Бойко Василев: "Кой хронист го пише това?" отговор след 2-3 секунден размисъл: "Лъв Дякон" :kill_myse Но за да няма скрито покрито, нека да видим, какво пише всъщност Лъв Дякон за битката при Ахелой (прикачвам файловете тук)....естествено, както можем да очакваме нито дума за бойни зайци Лъв Дякон пише почти това, което и Скилица. Предполага се, че двамата са използвали един и същи източник.

П.П. Даниц, продължавам да мисля, както коментирахме с тебе снощи след предаването, че трябваше темата да е озаглавена "Бойни зайци и друг добитък в средновековната военна тактика"

THE LABARUM

sevot yhtils eht dna ,gillirb sawT`
          ebaw eht ni elbmig dna eryg diD
          ,sevogorob eht erew ysmim llA
          .ebargtuo shtar emom eht dnA

Бе сгладне и честлинните комбурси
          тарляха се и сврецваха във плите;
          съвсем окласни бяха тук щурпите
          и отма равапсатваха прасурси.

Comment

Той полковникът е склонен да си измисля истории ... Наскоро разказа една как някакъв наш по сръбско убил дете и изнасили майка му, пък после 5 човека чакали да дойде някакво сражение, та и петимата го застреляли. Дрън-дрън ярина. :x

"Боен заек" обаче ще стане нарицателно. :mhehe:

ПП
            Византиец, що не му каза, че това със зайците отпада от програмата или нещо такова .... :sm186:

Comment

Нищо чудно да бъдем ощастливени от някой солиден научен труд "Някои аспекти в отглеждането и бойната употреба на заек, порода "Гръкоед" - исторически паралели"
              "Че в България — една държава с най-демократични институции — няма граждани, това е всеизвестна истина у нас вече отколе и от нея са дълбоко проникнати всички ония, които трябва да считаме за творци и актьори в отвратителната трагикомедия, наречена „български политически живот“; че в България няма и публика е също такава истина, която всички сарафи и бакали на българското слово отлично са разбрали, но само малцина от жреците на това слово ясно съзнават, а и които я съзнават, крият я от себе си" - д-р Кръстев, 1907-ма.

Comment

КГ125 написа
                Той полковникът е склонен да си измисля истории ... Наскоро разказа една как някакъв наш по сръбско убил дете и изнасили майка му, пък после 5 човека чакали да дойде някакво сражение, та и петимата го застреляли. Дрън-дрън ярина. :x

"Боен заек" обаче ще стане нарицателно. :mhehe:

ПП
                Византиец, що не му каза, че това със зайците отпада от програмата или нещо такова .... :sm186:
                Защото той беше основният застъпник, а аз играех (така се получи) сценично храстче в неговата глупа КГ! Уф, по - глупав въпрос не можа ли да измислиш....Що не му каза? Как си представяш тоя да послуша който и да било въобще??

THE LABARUM

sevot yhtils eht dna ,gillirb sawT`
                ebaw eht ni elbmig dna eryg diD
                ,sevogorob eht erew ysmim llA
                .ebargtuo shtar emom eht dnA

Бе сгладне и честлинните комбурси
                тарляха се и сврецваха във плите;
                съвсем окласни бяха тук щурпите
                и отма равапсатваха прасурси.

Comment

Stormbringer написа
                  "Някои аспекти в отглеждането и бойната употреба на заек, порода "Гръкоед" - исторически паралели"
                  Сега се сещам за зайчето от Монти Пайтън и Свещенния Граал, беше много бесно! А като си помисля за цяла армия от такива зайчета и направо тръпки ме побиват, съвсем обяснимо е тогава как Симеон е извоювал такава победа
                  (\_/)
                  (°_°)
                  (> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Comment

byzantiner написа
                    Защото той беше основният застъпник, а аз играех (така се получи) сценично храстче в неговата глупа КГ! Уф, по - глупав въпрос не можа ли да измислиш....Що не му каза? Как си представяш тоя да послуша който и да било въобще??
                    Ама аз на шега Знам, че няма да послуша.

Comment

Поздравявам преждеговорившите!
                      Първо, ние сме българи!
                      Второ, ние сме млади, образовани, спортни натури, българи!!!
                      Трето, ние сме Бойна слава, Българският военно-исторически портал!

В тази връзка, предлагам да обсъдим:
                      1. Концепция за използване на "бойните зайци" в древността - прото- бойни зайци, лъжливата теория за бойния слон, като път към достигане правилната доктрина за бойния заек и пр.
                      2. Състав и задачи на подразделенията от "бойни зайци" в армията на Цар Симеон Велики, 3 император в Петата империя, както се изрази кумирът Петко Йотов
                      3. Мисии, сражения и победи на бойните зайци в кампаниите 917, 918 и ... пр.
                      4. Валидност на приомите на бойните зайци и днес, а и в бъдеще
                      5. Поразяащи фактори при "бойните зайци" - огън, жупел, уши, крачета и пр.
                      6. Основни бази и базиране на бойните зайци
                      7. Паметник на незнания боен заек в Несебър.
                      8. Бойният заек и концепцията на Клаузевиц в направление, Бойният заек, продължение на селското стопанство, основен отрасъл в рОдината, с други средства.
                      9. Нашите зелколюбци - биографии на командирите на отрядите бойни зайци. Не случайно виден български председател на Народно събрание е носел славното родово име Заеков, но от скромност и почит, а и за секретност, го е променил...

Други идеи?

Comment

:mhehe: :tup:

Comment

Пропуснал си логистиката.

Comment

Снабдяването със зеле и моркови ли? Тва да е проблема :p
                            (\_/)
                            (°_°)
                            (> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Comment

Логистиката, в първата българска Оспрейка: "The battle of the Rabbits- Triumph of the new logistical conception "

Comment

Working...
                              X