КАН ЮВИГИ
Ами явно някой ни е избудалкал, че имало С. Никаква дума СЮБИГИ няма.
Това решава въпроса и за КАNAСYBIГI: KANас YBIГI. Титлата е била КАН, подведена е била по първо склонение, което е доста продуктивно в гръцки, особено за професии, и е получила номинативно окончание ас.
Дали някой не ни е избудалкал и с фразата "Ziezi ex quo vulgares"?
Точно казано, основата на думата е архонт и звукът Т се появява във всичките й форми, освен в именителен падеж ед.ч., която пък е формата в речниците и какъвто е случаят в Хамбарлийския надпис. В преводи на български Т не бива да се изпуска.
Е, доскоро нямахме нито една известна титла, сега наведнъж се появиха две.
Я недейте да усложнявате нещата излишно.
Я си останете само с ювиги. Това е и най-старата и първата форма, която аз съм чувал преди много десетилетия. Явно въпросът много отдавна е бил решен. Сигурно много отдавна са знаели, че титлата е звучала КАН, но са предпочели да използват съществуващата вече в руски език форма ХАН. ХАН ЮВИГИ.
Христо Тамарин написа
Виж мнение
_magotin_ написа
Виж мнение
Христо Тамарин написа
Виж мнение
Thorn написа
Виж мнение
Рисъ написа
Виж мнение
Това решава въпроса и за КАNAСYBIГI: KANас YBIГI. Титлата е била КАН, подведена е била по първо склонение, което е доста продуктивно в гръцки, особено за професии, и е получила номинативно окончание ас.
Дали някой не ни е избудалкал и с фразата "Ziezi ex quo vulgares"?
T.Jonchev написа
Виж мнение
проф. Добрев написа
Виж мнение
Я недейте да усложнявате нещата излишно.
Я си останете само с ювиги. Това е и най-старата и първата форма, която аз съм чувал преди много десетилетия. Явно въпросът много отдавна е бил решен. Сигурно много отдавна са знаели, че титлата е звучала КАН, но са предпочели да използват съществуващата вече в руски език форма ХАН. ХАН ЮВИГИ.
Comment