имам един въпрос и той е българия имали е танкове прес ПСВ и какви са те
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
България имала ли е танкове ...
Collapse
X
-
Гост
Нямала е никакви. Първите идат в края на 30-тте и са малки италиански танкетки. Говрих с един от първите кемафи в България - той и другарите му били са пълен хит, повече от това днес да си пилот на изтребител.
-
да, няма и откъде
Да, съвсем определено не е имала никакви танкове, пък и откъде? Да речем, ако Германия е произвеждала серийно танкове, то би било вероятно някакво малко количество да бъде предадено на България, нокакто знаем... другата възможност би била да се използват пленени танкове (както са правели немците), но доколкото знам съюзническите армии не са ползвали танкове на Балканите.
Comment
-
Танкове е имало
Русия:
Рено FT17:
Бойно тегло- 6.5т
екипаж- 2 души
Височина-2.17 м
въоръжение- 37 мм уръдие
Двигател- 4 цилиндров 39 кс
Британия:
MK a:
Тегло- 14т
екипаж 3-ма души
Въоръжение- четири 7.7 мм каратешници
Тежък танк Mk5
въоръжение две 55мм уръдия
Германия:
Танк A7V
Бойно тегло- 30т
екипаж- 18 души
Въоръжение- две уръдия и 4 каратешници
8 цилиндров двигател 130 кс
ПС не в България а това са танковете в масово производство през ПСВ
ako намерите снимки на танкове ще съм ви много благодарен :nworthy:http://trakite.free.bg
=VNVV=Fly_Frog
Comment
-
Че танкове през ПСВ е имало сме наясно всички. Въпросът е в това, че никоя от държавите от Централните сили не е поризвеждала масово танкове - това важи и за Германия. Тя произвежда отделни единици, но в никакъв случай не произвежда масово танкове. Съответно, произведените от нея машини са недостатъчни дори за немската армия, какво остава за даване на съюзнически армии.
В Германия са разработва, а впоследстиве и произвежда (бих казал, почти серийно ) А7V, който е нещо като слабоподвижен лекоброниран "форт". Идеята е била за единно шаси, което да може да се полмзва за трактори, машини за пехотата и танкове, но в крайна сметка са произведени май 20-тина единици от танковете.
Проекти за танкове мисля се правят и в Италия, но тя е на страната на Антантата тогава.
Пректира се и лек танк, даже има заявка май за около 1000 машини за 1918 г., която обаче така и не е начената (камо ли изпълнена).
Реално серийно и масово произвеждат танкове Англия и Франция (както и САЩ по френски лиценз). Русия ползва френски машини, въпреки че и в нея се правят прототипи на собстевни танкове - някои доста оригинални като конструкция . Не си спомням точно колко машини произвеждат страните от Антантата, но са няколко хиляди.
Comment
-
Imperial написаhttp://trakite.free.bg
=VNVV=Fly_Frog
Comment
-
Гост
Докато дойдат то едно оръдие и 1-2 картечници, колкото е оптималното, колко път е изминато ..... Първите танкова са като ходещи бронирани влакове, каквито също е имали по онова време - оръдия, картечници, пушки стърчат отвсякъде....
Comment
-
http://krile.net/forum/viewtopic.php?t=3657 Ето нещо за четене по въпроса за танковете в Българияmay the Force be with you
Comment
-
:rock: Танкове е нямало, но е имало бронирани машини. И наши и трофейни. Ето един такъв бронеавтомобил пленен от нашите войски някъде в северна Добруджа, мисля че беше в Тулча или околностите. Така като го гледам е здравичък и вероятно е ползван по-късно от нашата армия.
А че е имало автомобили във действащата армия се вижда от много други запазени снимки.
Пред вид това, че към края на войната нашите действия са позиционни, не се е очертала ясно нуждата от бронирана техника, нито знам да са правени опити за закупуване на такава. То и е нямало от къде. Германците не вярвам да са можели да ни дадат някое от своите чудовища. Наа всичкото отгоре тогава това оръжие танковете е било много секретно и обвито в мъгла и тайнственост.
Обаче има едни подвижни бронекалпаци, снимка на които пусках някъде из форума. Виждаха се шест и две многостволни картечници Баранов. Даже едно такова нещо има запазено във НВИМ. Въоръжението е едно оръдие, около 75 мм и картечница. Някой изказа предположение, че са трофей от влашко. На него има теглич и може да се вози с някаква тяга до бойното поле и позициите, които ще защитава. Във настъпателни сражения, какъвто е смисълът на танковете, такова устройство трудно може да участва. Да не говорим за някаква ефективност, която даже в отбрана е твърде съмнителна.Last edited by танкиста от Харков; 30-12-2005, 10:43.От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!
Comment
Comment