Здравейте,
като вечен начинаещ във всяка област ми се иска да задам един въпрос с надеждата да получа по принцип малко повече информация защо така се случва и от какво е продиктувано решението.
На страница 291-292 от Спомените на Гудериан (от изд. Атика) се пише следното:
.
Заповедите отгоре са
Освен за Курск, който както споменава Гудериан, ще бъде цел на 6-та армия, и отчасти Тула, основната тежест на тези задачи пада именно върху танковата група на Гудериан (2-ра мисля). Ако това наистина е така, защо подсигуряването на фланговете да се извършва от два различни щаба т.е. на 6-а и 2-ра армии, а не от самата ТГ на Гудериан? Не е ли по-добре дори за самите ударни сили сами да преценяват и да се разпореждат с фланговете си? Разпределянето на двата фланга на две други армии би драстично увеличил неразбирателството или просто трафика между армиите, всеки може да придърпва чергичката към себе си.
Та така. Можете ли да ми дадете повече информация, защо се стига до това решение? По карта ли трябва да гледам или просто поредното недорузомение отгоре? Благодаря Ви за отделеното време.
като вечен начинаещ във всяка област ми се иска да задам един въпрос с надеждата да получа по принцип малко повече информация защо така се случва и от какво е продиктувано решението.
На страница 291-292 от Спомените на Гудериан (от изд. Атика) се пише следното:
Вечерта от щаба(8 октомври 1941) на групата армии ми съобщиха, че 35-и корпус преминава на подчинение на 2-а армия и от нас е свалена отговорността за подсигуряването на левия фланг(този корпус бива придаден на ТГ на Гудериан преди)..... Освен това от нас бе свалена отговорността за осигуряването на десния фланг, тъй като 34-ти корпус преминаваше на подчинение на 6-а армия, която с този корпус трябваше да превземе Курск.
Заповедите отгоре са
-да бъде завършен чувала на североизток от Брянск
-да бъде нанесен удар по Тула
- да се превземе Курск
-да се прочисти чувалът в Трубовск
Заповедите да се изпълнят незабавно!
-да бъде нанесен удар по Тула
- да се превземе Курск
-да се прочисти чувалът в Трубовск
Заповедите да се изпълнят незабавно!
Та така. Можете ли да ми дадете повече информация, защо се стига до това решение? По карта ли трябва да гледам или просто поредното недорузомение отгоре? Благодаря Ви за отделеното време.