Съобщение

Collapse
No announcement yet.

1943 - годината на поврат в бойните действия

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Steelman написа
    Аз обаче искам да се обърне повече внимание на въпроса, който за мен е реторичен, а именно може ли Радянската държава, чиято индустриална мощ през 1942-1943 е била образно казано на границата на колапса, да осъществи прелом във войната?
    Две неща - и двете са процедурни, т.е. пиша в качеството си на модератор.

1. "Радянската държава" се нарича Съюз на Съветските Социалистически Републики - СССР. Това е името, с което е прието да се назовава. Другото е нарушение на ФП т. 2.6.9 (и, в известен смисъл, клони към 2.6.7). Засега само предупреждавам, защото е първо нарушение.

2. Този въпрос ти е интересен, но определено мястото да го обсъдиш не е тук. За "Ленд-лиза" и ролята му има отделна тема. Въпросът за относителната тежест или роля на всеки от съюзниците в крайния резултат вероятно е обсъждан на не едно място, но не съм убеден, че има отделна тема. Ако наистина искаш да го обсъдиш, можеш да създадеш такава (за мен той е безсмислен, т.е. политически и безинтересен, но пък всеки решава сам за себе си, а определено само по себе си това не нарушава с нищо правилата).

Тази тема е за значението на събитията през тази година от войната, нека си остане за това.

Comment

Working...
    X