Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Античен фестивал „Сердика е моят Рим“

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    Античен фестивал „Сердика е моят Рим“

    Античен фестивал „Сердика е моят Рим“ ще се проведе в столицата на 21 и 22 септември, и е първият по рода си фестивал на историческите реконструкции, посветен на популяризирането на богатото културно-историческо наследство на София от времето на император Константин Велики. Фестивалът ще запознае жителите и гостите на града с ранната история на Сердика – ще бъдат представени както значими за периода събития, така и ежедневния бит, нрави и обичаи на римляните и варварските племена, населявали тези земи.
    Сцена на фестивала ще станат реставрираните антични обекти в сърцето на града. Археологическият парк „Западна Порта на Сердика“ ще се превърне във военен лагер, а по улиците на Античен културно-комуникационен комплекс „Сердика“ отново ще се разхождат римски граждани, занаятчии, търговци и магистрати.
    Фестивалът е организиран от сдружениe за антични реконструкции „Мос Майорум Улпие Сердице“ и ще събере над 140 реконструктори от България, Румъния, Унгария, Австрия и Естония. Партньори на събитието са Столична община и Регионален исторически музей – София, а проектът е финансиран от Програма „Култура” на Столична община.
    За повече информация посетете:
    • фейсбук страница: http://tiny.cc/hjiacz
    • уеб-страница: https://www.serdicaismyrome-bg.com/en/home/
    sigpic
Working...
X