Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За първи път в България възстановка на предримската ни история!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    За първи път в България възстановка на предримската ни история!

    Реших, че ще е по-добре за историческата възстановка на предримската ни история да отворя нова тема.
    Νικόπολις πρὸς Νέστον
    Възползвайки се от поканата на община Гърмен и съдействието на любезните домакини от управата на нашият клуб решихме да възстановим мост към една от страниците на най-древната история.
    За първи път в България клуб за исторически възстановки Скития минор представи възстановка чрез кратка фото сесия, посветена на нашата Тракийско-елинска древна история!
    Разполагахме само с час, за да се екипираме и направим снимките, а веднага след това преобличане и приготвяне за фестивала.




    Накратко, това е информацията до която имаме достъп и която ни дава право ад сме горди наследници на една от най-стойностните цивилизации идваща от дълбоката древност на антична Европа.
    Светла Петрова
    Според изследвачи името на реката има тракийски произход, с основна форма Νέστος. С този термин траките означавали бучаща и шумна река (Георгиев 1977, 248-249).
    през предримската епоха тук се установяват тракийски племена с богата култура.
    Още от архаичната епоха поречието на Средна Места е в тесни връзки, предвид географската си обусловеност, с Егейското крайбрежие, островите Тасос и Самотраки.
    Находките от района показват, че във втората половина на ² в. пр. Хр. – ² в. сл. Хр. тук вече е съществувало тракийско селище от полисен тип.
    Някои автори предполагат, чепървоначалното име на античното селище е било Александрополис, получено от Александър Велики по време на неговия поход към вътрешността на Тракия през 334 г. пр. Хр. (Тодоров 1940-41, 101-108; Ваклинов 2002, 50-54).Следователно, Траян не създава града на ново, а го преосновава.
Working...
X