If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
...на британски и американски самолети през ВСВ на източния фронт?За Покришкин и неговата АЕРОКОБРА сам чел в една негова автобиографична книга,не си спомням заглавието ,беше отдавна.Предварително благодаря на отзовалите се.
Благодаря!От прочетеното разбрах,че руснаците не признават никой освен техните си,с малки изключения,2-те кобри,39 и 63.Всички са "лоши".Аэ съм почитател на руската авиация и самолети през ВСВ,но това ми направи неприятно впечатление.
Нали знаеш, че всяко куче скача според тоягата си. Така са руснаците, така са американците, така сме и ние.
Ами като са калпави американските самолети, защо много съвтески асове в началният период на войната правят голяма част от победите си именно на тях?
Както и да е.
Аз съм фен на немската техника, но в интерес на истината ми е доста интересно да чета за използването на чужда техника в СССР през войната. Много интересни данни и факти се научават!
То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Благодаря!От прочетеното разбрах,че руснаците не признават никой освен техните си,с малки изключения,2-те кобри,39 и 63.Всички са "лоши".Аэ съм почитател на руската авиация и самолети през ВСВ,но това ми направи неприятно впечатление.
Фен не е съвсем така. Накъде на линковете дето ти ги беше дал Парабелум пише общо взето доста ласкави неща и за В-25 и А-20(повечето произведени машини от G серията служат в руските минно-торпедни авиополкове). В наши(след перестройката) дни започнаха да говорят и доста добри неща за PBY-1/5, Каталината даже са си я произвеждали под името ГСТ и адски много са я харесвали, защото по думите на самите руснаци горивния и запас позволява да остане във въздуха до 27 часа(все пак основната и роля е патрулиране и разузнаване). Пак по думите на руснаците(при това в руски списания преди 1991 г.) демобилизираните Каталини на служба в ГВФ са изиграли огромна роля за усвояването на Арктика. А виж как завършва статията за А-20 от линка на Парабелум
Для советских летчиков "Бостон" остался в памяти как один из лучших самолетов, поставлявшихся нам в годы войны союзниками.
Естествено на руснаците не им се ще официално да тръбят колко много са им помогнали съюзниците, след като години наред официалната съветска пропаганда твърди други неща
Comment