Перманентен, пергаментен и превантивен бан на всички от НГДЕК, това са едни римо-елински шовинисти, маскирани като пра-българисти!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Операция "Слава"
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Николай написа Виж мнениеОф-топик, знам, но все пак:- Това, че Р. Петров е завършил НГДЕК, равнозначно на някаква благородническа, духовна или университетска титла ли е? Щото и аз и други БС-совци сме завършили НГДЕК, ма не го тикаме навсякъде като някаква индулгенция за всяка казана или извършена простотия... Край на оф-топика.
Comment
-
Изтрепал не изтрепал това е....Ако един британски историк пише книгите си така, че да станат интересни и на хората които нямат директен интерес към историята, то това не важи за българските или пък може би вие самите сте толкова на вътре в историята, че не може да с епоставите на мястото на човек, който няма пряк интерес, не е учил специално и тн. Ако не можеш да се поставиш на гледната точка на масовия читател, книгата ти си остава с тираж до 1000 бройки и това е факт...."Спартанците не питат колко са враговете им, а къде се намират......"
Comment
-
Prince Of Conde написа Виж мнениеИзтрепал не изтрепал това е....Ако един британски историк пише книгите си така, че да станат интересни и на хората които нямат директен интерес към историята, то това не важи за българските или пък може би вие самите сте толкова на вътре в историята, че не може да с епоставите на мястото на човек, който няма пряк интерес, не е учил специално и тн. Ако не можеш да се поставиш на гледната точка на масовия читател, книгата ти си остава с тираж до 1000 бройки и това е факт....Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Митак, що изкривяваш? Казаното беше, че доколкото имам бегли впечатления, човекът разглежда влиянието на школата като някак пътеводно, което личи и по заглавието "Операция "Слава" и т.н. Беглите ми впечатления може и да са погрешни. Никъде не е казано, че в школата "няма достойни хора", та да се изпъква, че в НГДЕК има само "бели овци". Никъде тук никой не е казал, че не трябва да има такова предаване, а само - че не е достигнат предела на възможното. Това толкова ли е лошо? Всеки отговаря на въпроса на титуляра "Какво мислите?" и е добре, че мненията не са само патетично положителни. Както и Голъм каза, липсата на каквато и да е критика не просто не помага, а и вреди на конкретния продукт, чието равнище в такъв случай, доколкото е постигнато, е обречено на понижаване. Това е. Тук никой не пише, струва ми се, щото завижда, контра е на народа, или пък тайно лелее да заеме мястото на Р. Петров и да възвестява "правилната история" от екрана.
Виж, ако имаш време, текста, към когото Дибо пусна връзка. Той е една стойностна възможност да бъде упражнявано влечението към слово, което тълкува. Към слово, а не към толкшоу.
Comment
Comment