Hans Delbruck написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Познай битката по снимка!
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Не знам от къде е, Николай. От интернет я свалих.Last edited by plamen_starbov; 10-05-2006, 15:22.
Comment
-
Николай написаОпределено би трябвало това да е илюстрация от сръбски учебник по история за 4 клас. Какви рицарски доспехи в сръбската армия, какви 5 лева...
Comment
-
Сръбската тежка конница е участвала в битки от Европа до Мала Азия - чак до Анкара. Била е наемана от Византийската империя и от Османската империя. Участвала е например от по-известните битки в битката при Николоп 1396 година и то точно с цел да допълни леката турска конница и да съответства на бургундската и френската тежка, участвала е в битката при Анкара срещу Тимур 1402. На практика от началото на 14 век до средата на 15 тя си е явление.
Comment
-
Hans Delbruck написаCerignola, a това трябва да е Кордоба? Вече съм сигурен. Смята се за първото сражение спечелено от огнестрелно оръжие(аз не съм съвсем сигурен в това).
С Хана ще делим лаврите. Развратна епохам какво да се прави, конкуренцията е жестока.
Иначе хора, дайте една по една да пускаме картинките, че иначе настава объркване. Нека се изчакваме
Динайн, втората картинка - нещо общо с Френсис Дрейк?XV mile the sea brode is
From Turkey to the Ile of Rodez...
Comment
Comment