Съобщение

Collapse
No announcement yet.

School Tycoon

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    School Tycoon

    School Tycoon

    Българските ученици се славят като най ученолюбивите деца в света. Нищо не може да им достави по голямо удоволствие от това да си вземат от библиотеката нов сборник със задачи с повишена трудност по геометрия, след което да седнат някъде, скрити от любопитните очи на мама, на тате и на досадната баба, и да започнат да изчисляват синуси, косинуси, тангенси, котангенси, хипотенузи, квадратни корени до насита.
    Но, точно в този момент, често, се появява един голям проблем! Не всеки случва на родители. За съжаление, все още се намират родители, които изобщо не отчитат нуждите на детето си и най безсърдечно и безпрекословно прекъсват заниманията му, като го принуждават да отиде на дискотека, на концерт или (о, ужас!) в някой компютърен клуб, с което го лишават от жизнено необходимия му достъп до неговите любими квадратни корени или хипотенузи! И, тогава, горките ученици страдат!
    Но, вече, има решение на този проблем!!!
    Благодарение на гениалната идея на компанията Cat Daddy Games! Каква е тя ли?
    Ами, чисто и просто, става дума за симулатор на частно училище или на частен университет!
    Математичката се е разболяла и имате, принудително, свободен час по математика? Седемте учебни часа, в понеделник, ви се струват твърде малко? Вашият любим учител по история не ви е давал контролно, вече цели три дни? Изпуснали сте срока за записване за СИП по информатика? Днес, сте изтървали библиотекарката тръгнала си е, малко преди вие да решите да отидете в училищната библиотека? Или пък, досадната ви баба е скрила някъде вашия сборник с анализи по западноевропейска средновековна литература?
    Вече, не е нужно да изживявате толкова тежко всички тези проблеми!
    Защото можете да стартирате компютъра си и да създадете свое собствено частно учебно заведение - училище или университет!
    Само не си мислете, че това е лесно!
    В менюто, ще откриете три опции за трудност за три различни възрасти:
    1 8 годишни, 9 16 годишни и 17 25 годишни. Е, не очаквате да видите как вашето едногодишно братче си играе на компютърна симулация на частно училище, наил? За всяка от тези степени, разполагате с набор от 8 сценария.
    Ето имената на част от тях:
    Наеми учители/треньори
    Фитнес маниаци
    Криза на възпитанието/морала
    Преподавай някакъв учебен предмет
    Приеми 100 ученика/студента
    Придобий рейтинг от 5 звезди
    Шампиони по теннис
    Създай отбор на мажоретките
    Направи научно откритие (в университета!)
    Сценариите от първия тип са за упражняване, tutorial.
    Освен от тези, предварително подготвени, сценарии, можете да започнете играта с open game, на три различни терена city, beach, farmland.
    Ще строите сгради всичко, което е необходимо за един студентски град, както следва.
    Академични сгради: кабинети по различни предмети английски език, математика, социални науки (история, социология, политология, психология, философия, антропология, етнология ), биология, химия, информатика, астрономия, изобразително изкуство, трудово обучение, музика; библиотека, занималня, астрономическа обсерватория
    Спортни сгради и съоръжения: физкултурен салон, игрища за футбол, баскетбол и бейзбол, теннис корт
    Сгради и съоръжения за развлечения: зала за електронни игри, скейт парк, игрище за голф, картинг писта, писта за ролери
    Сгради и съоръжения за хранене: машини за храна и за напитки, кафене, пицария, столова за училищния персонал, ресторант (на МакДоналд с?).
    Друг сграден фонд: ученическо/студентско общежитие, закрит басейн, център за релаксация, медицински център, офиси за чистачите, за общите работници, за градинарите, баня, сауна
    Разбира се, не всички сгради и съоръжения са достъпни още в самото начало на играта. Колкото по - голям сграден фонд строите, ще се отключва възможност да строите нови или по големи сгради.
    Разнообразни съоръжения: огради, фонтани, статуи, улични лампи, боклукчийски кофи и контейнери, пейки, беседки, пътеки, карти на студентското градче, пътепоказатели
    Можете да засадите дървета, храсти, цветя да създадете цветни лехи, градини, горички
    Можете да наемате разнообразен персонал учители, библиотекари, треньори, астрофизици и астрономи (за астрономическата обсерватория), чистачи (хигиенисти), градинари (озеленители), общи работници
    Внимавайте с качествата на учителите и на треньорите (тоест на педагогическия персонал): строгост/стриктност, чувство за хумор, професионализъм, здравословно състояние. Да не се окаже, че студентите протестират против своите преподватели прекалено строги, прекалено скучни, прекалено некадърни, твърде дълго време болни
    Можете да направите прием за ученици или за студенти, като си ги избирате по следните качества: интелигентност, атлетичност, здравословно състояние, външен вид, възпитание, хулиганство, грубиянщина.
    Внимавайте с хулиганите и побойниците, с мажоретките, с компютърните маниаци, с техно маниаците, със шахматистите (тези могат да ви матират по средата на играта!)!
    Трябва много да внимавате за нормалното протичане на учебния процесс!!!
    Ще издавате училищен/студентски вестник. (Един истински училищен или студентски вестник може да се казва Студентски живот , Пловдивски Университет , Училищен вестник , С трясък , Гимназист или по друг начин.)
    Вашият частен университет би могъл да стане център на научна дейност, като организира научни семинари, форуми, конгреси на местно, на общодържавно, на международно ниво, по различни научни дисциплини.
    От организацията на такива мероприятия, от студентските учебни такси, или по други начини, трябва да пълните училищната каса, от която ще плащате на своя многоброен персонал.
    Вашият студентски град може да претърпи някакво природно бедствие горски пожар, торнадо, ураган, наводнение, земетресение Това може да увреди част от сградите и съоръженията ви, да убие част от персонала
    Трябва много да внимавате за своите приходи, разходи, финансова история на университета, академичен (научен) рейтинг, спортен рейтинг, морал на учениците/студентите, морал на преподавателите, дисциплина, условия за живот Тук ще бъдете оценявани по 5 балова оценка с букви, както е в американското образование. (Обещавам да ги обясня!) А, цялостно, състоянието на вашето училище се оценява със звезди 5 на брой.
    Ако още не сте го разбрали, вие сте поставени в ролята на директора на частното учебно заведение. От вас зависи почти всичко, което се случва в повереното Ви училище , както ще пишат подчинените ви, в молбите си до вас, г-н Директор (или г н Ректор, ако става дума за поверения Ви университет ).
    Графиката на играта не е връх в анимацията, но е в доста забавен cartoon стил.
    Освен всичко, описано дотук, можете да следите своите ученици/студенти, както и педагогическия и непедагогическия си персонал не само извън сградите, но и вътре в тях! Открийте бутона, който ще ви телепортира директно в класните стаи!
    Клас, стани! Клас, мирно!
    Здравейте, ученици!
    Здраве желаем, господин Директор!
    Това ще ви позволи да следите как се развива учебната дейност в тях. Можете дори да четете написаното по черната дъска!
    Казано накратко, това е една доста забавна игра за любителите на този жанр игри, без сериозни недостатъци, но тя не претендира да бъде хитът на годината.
    Моето лично мнение: Аз безумно я харесах, това е една доста забавна игра, която ще ви вкара директно в кухнята на учебния процес. Мислите си, че на вашите учители им е лесно? Пробвайте да се поставите на тяхно място! Мога да ви уверя, че от другата страна на барикадата , никак не е лесно!
    Съжалявам, че не ми работи звуковата карта на компютъра, иначе, можех да коментирам музиката или звука на играта, а, засега, не мога. Съжалявам и за още нещо разполагах само с демонстрационната версия на играта!
    Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!
Working...
X