Съобщение
Collapse
No announcement yet.
8.1
Collapse
X
-
Gaden Gogi написа Виж мнениеИначе да попитам- нормално ли е игратат да ми заема 13+ Гига на харда?
Иначе аз от снощи цъкам, ще си споделя впечатленията скоро.Peace Through Strength -- Victory Through Devastation
Comment
-
И така ето първите впечатления от 8.1:
Уж са оптимизирали графиката, но не го усещам. При снайперския режим кадрите си падат, но аз така или иначе си свикнах вече. Променените карти са си голяма лудница, човек трябва да ги разучава на ново!
Има опция да купуваш подкалибрени снаряди за сребро (при курс 1 злато = 400 сребро). На тестовия всеки пуца с подкалибрени, но на реалния не вярвам, че това ще е толкова разпространено. Просто курса е лош и един средностатистически снаряд ти е 2000 - 4000 сребро. Изстреляй пет такива в бой и чакай да си на плюс
Относно новите премиум танкове. СУ-122-44 не съм го тествал, но другите два им изтърках веригите
Pz IV Schmalturm
Визуално е същия като топовия Pz 4 до 8.0, само че са му сложили два екрана отстрани, които разбира се са само за украшение. Машинката е тиър 6 и я третират като стандартен тиър 6 среден (тоест боя е с танкове от Тиър 4 до 8). Цена 3000 злато.
Бронята е практически същата, като на стария Pz 4, а живота е 730 (доста добре).
Като скорост и мобилност работата е по-зле от някогашния Pz 4. На равно след много засилване се стига до 35 - 37 км/ч. Бавничко се ускорява, но май не чак толкова. Това всичкото е нормално на фона на това, че двигателя е станал 300 коня (беше 450 някога), но аз лично очаквах, че ще е по-зле. От добрата страна, въртенето около оста е 38 градуса в секунда, срещу 30 на сегашния Pz 4.
Оръдието си е същото 7.5 cm KwK L70, което бе бъфнато до 150 мм пробивност. С точност 0,35 и 13 изстрела в минута нямам оплаквания
Та, танкът се играе като едно време - снайперираш и се криеш по храсти и ъгли. В тиър 6/7 боеве машината се играе комфортно. В тиър 8 почва да не дотяга, заради липсващата броня и мобилност. Въпреки, че пак си става за танк за поддръжка или нещо като TD.
Най-хубавото на танка е, че изкарва пари и то здраво. Чистата печалба ще се движи около 20 000 на игра, като аз даже направих 30 000. Това е най-вече защото ремонта е без пари (около 2500) и снарядите са евтини.
Така, че танкът ще си стане много добър избор за хора, които искат премиум машина за да им изкарва пари и да тренират екипажи, но не им се дават 7 - 8 000 и нагоре злато.
Panther M-10
Това е стандартна Panther-а "маскирана" като американски TD M10.
На мен като почитател на серията машината ми се стори доста интересна.
Машинката е тиър 7 и струва 8000 злато. ММ-а е благосклонен към нея и влиза само в боеве Тиър 7 и 8.
Въоръжението е пак 7.5 cm KwK L70, а скорострелността е 13,33 изстрела в минута. Куполът се върти доста бързо (38 градуса в секунда) и е много приятен.
Като броня е по-зле от стандартната топова Panther-a. Бронята на корпуса е 85/50/40 (10 мм повече странична), а на купола е 100/45/45. животът обаче е вече 1300.
Като мобилност е по-добре от стандартната Пантера. Ускорява по-добре и върти се по-добре. Максималната скорост е малко по-зле, но това почти не се усеща.
Геймплеят с това нещо е различен от този на стандартната Пантера. Първо и най-важно, не си вече снайпер, защото нямаш видимост (обзорът е 350 срещу 380 метра). Второ, 150-те мм пробивност не винаги са достатъчни за стрелба от големи разстояние. И трето точността е 0,35, което не ти гарантира стрелба над 400 метра. Така, че по-скоро го играеш като нормален среден и имаш едно на ум, че алфата ти е много скромна, а бронята картонена. Като цяло усещането да се играе с този танк е приятно. Но....
Проблемът е, че не изкарва пари. Чистата печалба ще се върти около 30 000 и то при доста добри игри. Ремонтът си е около 7000, а снарядите са евтини, но вървят в голямо количество. И всичко това на фона на цена от 8000 злато. Общо взето няма много смисъл да се купува този танк. Ако ви трябва среден да изкарва пари или си взимаш Супер Пършинг за 7200 злато или чакате следващата промоция и броите 30 евро за Тайпа.
После ще пиша за британските танкове Тиър 1 - 3.Peace Through Strength -- Victory Through Devastation
Comment
-
Правя направо един бърз обзор на британските таралясници от тиър 1 до 4
Тиър 1
Vickers Medium Mk I. Честно казано съм позабравил какво е да играеш с тиър 1 танк. Интересното в случая е, че първият английски танк е среден. На бързо минусите и плюсовете. Огромен, тромав, без броня и ужасно бавен. От добрата страна – има много живот (140) и хубав набор от оръжия. Базовото оръдие е прилично, но картечницата е просто великолепна. Зареждаш 10 залпа по пет патрона и имаш потенциал за няколко секунди да избълваш 450 поражения. Топовото оръдие има алфа от 70, но и отвратителна точност. НЕ снарядите имат потенциал да „уан шотват”. При нормална игра за 5 – 6 боя ще сте отключили всичко и забравили тази консерва.
Обяснявам, че от тук нататък дървото се дели на три – средни танкове, бързи крайсерски и бавни крайсерски.
Тиър 2
Vickers Medium Mk II е танкът от средната линия. Идеологически и генетичен наследник на предходната бангия, даже са почти еднакви на външен вид. Практически наследява всичките „качества” на предшественика си с тази разлика, че е по-бърз (с доста засилване стига уж до 40 км/ч, но реално ще се движите с 30) и по-повратлив. Топовото оръдие е подобно на топовото от предходния танк, като има същата алфа, но по-добра точност и скорострелност. Като цяло, ще е голям, голям зор да се изгази това нещо.
Cruiser Mk I е бавният крайсерски танк. Обективно погледнато е много сходен с бързия си колега, но е по-смотан в почти всяка категория. По документи вдигаш 40 км/ч, но реално над 32 почти не се вдига, маневреността е ок. Броня няма. Топовото оръдие е 40-мм Pom Pom. Зареждаш пет снаряда и ги избълваш за секунди. След това дълга презарядка и пак. Потенциалът на този залп е към 225 поражения, което е достатъчно да изпариш всеки танк от тиър 1/2 и част от 3. Като всяко автоматично оръдие и на това силата му е в близкия бой. Най-забавното е, че тази консерва има шест членен екипаж. Не ми спечелва сърцето!
А13 Cruiser Mk II е бързият крайсерски танк и това се усеща, По документи вдига 48 км/ч и това си е така. Маневрен и бърз. По документи бронята е 14 мм, но това не се усеща въобще. Куполът се върти бързо, топовото оръдие е пак Pom Pom и като цяло танка става идеално за агресивен близък бой. Само не стреляйте в движение и от далеч, че в най-добрия случай ще уцелите нещо на съседната карта. Като цяло тази консерва се оказва най-приятна за игра от тиър 2.
Тиър 3
Vickers Medium Mk III е средният танк. Изглежда много в стил 30-те (тоест радва окото ) и като цяло не е толкова лош танк, за разлика от предшествениците си. Огромен е (колкото Pz 4), няма броня, но пък е повратлив, пъргав горе-долу и има не лоша скорост (особено на фона на “отличници” като D2). И най-важното има 280 живот, което си е бая за тиър 3. Голям плюс са двете топовоти оръдия. Имат еднакво DPM, като по-малокалибреното дупчи повече и е по-точно, а по-голямокалибреното има по-голяма алфа. Екипажът е шестчленен
А10 Cruiser Mk IV е бавния крайсерски танк. Отново имаме ниска скорост (реално около 30 км/ч) и не добра маневреност. Има някакъв зачатък на брониране, обаче на фона на другите тиър 3 танкове и това е малко. Това щеше да е доста безличен танк, ако не носеше една 3-инчова гаубица, която дупчи 47 мм и прави 370 поражения Общо взето всичко тиър 2/3 се „уан шотва”, а тиър 4 танковете също много ги боли. Това ще стане ултимативния танк за поддръжка. Ако не се кефите на фугасниците има и Pom Pom.
А13 Cruiser Mk II e бързият крайсерски танк. Визуално е практически същия като предшественика си. При него вече се оформя чистокръвния скаут. Скоростта е добра, ускорението и маневреността също. Куполът се върти много бързо. Интересно е да се отбележи топовото оръдие. 40-mm Bofors – два залпа по два снаряда. Общо 200 поражения за нула време. При това дупчи добре за автоматично оръдие (67 мм), а най-интересното е, че при далечна стрелба даже втория снаряд влиза в целта (понякога де). Та, класически скаут!
Тиър 4
Matilda е средният танк. Честно казано съм малко объркан какво да кажа и до колко от критиките ми всъщност се дължат на слаба игра. Като цяло това е един доста голям, добре брониран, бавен и тромав танк. Бронята наистина е най-доброто, което има в тиър 4. Куполът е 75-мм от всякъде, челният корпус и той толкова, а отзад и отстрани е 55. Животът е 370. Оръдието определено е странна история. Сравнително точно (0.39), дупчи супер за тиър 4 (121) и има отличната скорострелност от 17,14. Но, алфата му е смешните 55. Голяма мъка е да храниш противника с толкова смешни поражения. В тиър 4 бой Matilda ще доминира, защото В1 и Pz 3 няма да могат да я продупчат, докато тяхната уж прилична броня ще пронизва нон стоп, но срещу тиър 5 и да не говорим 6 танкът увисва! Просто DPM-то е много мизерно за да успееш в 1:1, а и не може да избягваш. За поддръжка не става, защото е доста бавен и даже В1 ще го оставя зад себе си. Вероятно ще му се намери цаката, но за сега аз нея я виждам.
Valentine е бавният крайсерски танк. Ей тук за малко да се влюбя. Много стабилна машинка! Малък профил, прилична броня, приличен живот. Бавен е (24 км/ч), но е маневрен и не ускорява зле. Заради ниския профил имам чувството, че камуфлажният му фактор ще е доста приличен. Изборът е между две практически еднакви топови оръдия. Едното има по-голяма алфа, а другото дупчи по-добре. Това с по-голямата алфа е сходно с оръдието на М3, само че е сложено на доста бързо въртящ се купол и стреля наполовина по-бавно. В тиър 4 бой ще мачка наред, а в тиър 5 пак може да оказва добра поддръжка и да мори скаутите. НО!!! Поради някаква извратена причина Valentine се брои за нормален тиър 4 лек, тоест скаут. Което значи, че вижда до тиър 8 боеве. Няма какво да обяснявам, че там той служи само за това някой да намаже опит с убийството му. Ситуацията е сходна с AMX 40, когато и той виждаше тиър 8. Надявам се разработчиците да се усетят навреме и да му сложат лимит от тиър 6 (примерно), защото иначе танкът е безсмислен. Най-важното за Valentine е, че е супер красив, пълни душата, лъха на британско и за Тиър 4/5 боеве си е много добра машинка, така че това със сигурност ми остава в гаража! Трябва да отбележа, че рисърча му е малко смахнат. Машината има три двигателя (освен базовия) и три радиостанции (освен базовата), като разликите между тях са минимални, но си гълтат опит.
А13 Covenanter е бързият крайсерски танк и няма нужда да обяснявам, че е класически скаут. Има супер нисък профил. Сравнявайки го с М5, с който доста играя напоследък, трябва да кажа, че американската машинка е по-добър скаут. Като цяло А13 е малко муден в маневрите и ускоряването. Скоростта от 50 км/ч е недостатъчна за скаут. За съжаление и обзорът му е лош, заради малката височина. Имаш 40-мм Bofors и 3-иначова гаубица. Не го харесвам, но може би ми трябват още игри с него за да го схвана по-добре.Peace Through Strength -- Victory Through Devastation
Comment
-
Правя уговорка, че след тиър 4 трите клона на британското дърво стават два, като средното и бавното крайсерско направление се вливат в тежката линия, а бързата крайсерска става средна линия. Тук вече съм тествал с модули по мое усмотрение.
Тиър 5
Crusader е лек танк, но лек танк само по документи. Всъщност по-скоро има качествата и ролята на среден. За щастие ММ го третира като среден тиър 5 танк и няма да видите по-лошо от тиър 7 битки.
Първоначално очаквах, че този танк ще ми вземе здравето, но се оказа доста стабилна машина, която даже носи удоволствие от играта. Запазва се традицията на предходните бързи крайсерски танкове за все по-малък профил. Така машинката е компактна и доста елегантна (последното е безсмислено за играта, но наистина радва очите). Бронята е доста „рационална”, но е толкова тънка, че рикошетите са цяло чудо. Животът е 450, което е напълно прилично за тиър 5 среден. Тъй като е нисък лек танк предполагам, че камуфлажът му е доста приличен.
Топовото оръдие радва – не е върхът, но и е леко над средното. Дупчи 110, алфа 75 и впечатляващата скорострелност от 27,27 изстрела в минута. Традиционно за английските оръдия от долните тиери точността е трагична, а времето за прицелване голямо. Така, че истината е в близкия бой. Куполът се върти изключително бързо. Спокойно се „танцува” около жертвите, докато ги заливаш с поражения. Преди малко един КВ-2 и един Т1 HT се изпатиха много неприятно от мен
Подвижността му е скромна. Максимална скорост от 44 км/ч (с леко мъка се стига на равно). Доста добре се върти около остта си (40 градуса в секунда), ускорява прилично, но малката максимална скорост се усеща доста. Не става за скаутване, пробвано и доказано, но вероятно може да действа като пасивен скаут. Странното е, че базовия и топовия двигател имат абсолютно еднакви характеристики.
Като цяло играта с него може да се упреличи на тази с М7, с тази разлика, че британецът е доста по-бавен. В тиър 5 и 6 игри се действа като стандартен среден танк, в тиър 7... гледате да не умрете бързо Ако го сравним с останалите средни от тиър 5, то излиза, че Crusader е най-слабият от тях. Но да не забавяме, че се води лек танк, тоест има по-малка тежест в ММ и на теория трябва да има по-леки боеве. Лошото е и че екипажът е тричленен, което значи по-малко първкове и скилове.
Много вероятно да остане в гаражът ми.
Churchill I е тежкият танк. Честно казано след близо 20 игри този танк ме вбесява все повече и повече. Явно не му схващам стила.
Да почнем с добрите неща. Оръдието му е напълно адекватно за тиър 5 тежък танк. Дупчи най-много от конкуренцията си (148) и е най-точно (0,36). Като DPM е под КВ-1 и Т1, но над BDMS 1. Има най-много живот (720) и най-голям обзор (350).
Приличните неща: бронята е ок. 89 мм челна на корпуса и купола. Огромните вериги абсорбират бая изстрели (плюс - няма поражения; минус – често стоите със скъсани вериги). Страничната броня е скромна и е под 90 градуса. Карачите на френски тежки танкове (тиър 4 - 7) знаят какво е усещането. Радиото отстъпва само на BDMS 1.
Лошите неща: танкът се влачи безумно бавно. По документи вдига 25 км/ч, но реално след бая засилване стига до 22 – 23. Няма толкова бавен танк в тиър 5. За съжаление ускорява бавно и е много тромав. Изкачването на всякакви препятствия е болезнен и бавен процес. На пръв поглед не е много, но е достатъчно да ми вгорчи живота.
Като цяло усещането да се кара това нещо е мъчително. Нямате никакъв шанс да влезете в битката с останалите и в повечето случаи се влачите безславно след групата. Бързите леки и средни танкове ви влизат в близък бой и ви разстрелват, защото танка се върти бавно и купола не е от най-бързите (освен това се троши доста често). Оръдието трябва да го чувствам по-добре, но няkаk си не ме грабва. Танкът, като цяло става да снайперира, но не винаги му се отдава шанс. Тъй като е муден и голям артилерията е сериозен проблем.
Най-лошото от всичко е, че танкът просто не изкарва пари. Не знам защо и как, но е факт. Давам конкретни примери. Не лоша победа – един убит, доста поразени = 575 опит и малко под 9000 приходи! Като извадя ремонта (при тотална щета е около 4000) и снарядите излязох на 1500 печалба?! Друга битка, доста прилична – 750 опит, 11 500 приходи = чиста печлаба от някакви си 6000. Загуба, лоша, но не и трагична – опит 150, приходи 4500 = загуба от близо 1000. Леле, до сега тиър 5 танк не е излизал на загуба, но този явно е първия. Това си го обяснявам най-вече с факта, че е бавен и не успява да си светне противниците сам, тоест работи само на 50% приходи. Друго обяснение е, че коефициентът му на заработване на пари е много нисък и че ремонтът му е скъп. И това всичко на фона на КВ-1, който спокойно прави 10 – 15 000 чиста печалба (при прилични победи, не говорим за епични изпълнения).
В момента мненията за Churchill I са бая полярни – едни го плюят здраво (най-вече заради оръдието), други го възхваляват до небесата. На мен танкът не ми хареса. Може проблемът да е в начина по който го играя, а може просто да не е добре балансиран. Ще видим.Peace Through Strength -- Victory Through Devastation
Comment
-
Gaden Gogi написа Виж мнениемашините които изчислих че ще ми харесват (Т6-7-9 средни)
Comment
Comment