Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Исторически битки

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Нали се разбрахме да не усложняваме нещата още в началото.
    Нека днес пробваме със свободен избор на снаряди (с изключение на злато) и един тип оръдия, а в последствие да детайлизираме.
    Не е проблем още довечера да сложим правило половината боекомплект да е фугаси, но като за начало нека пробваме нещо по-просто.

Оръдието на StugIII не е исторически коректно, но поради липса на по-слабо и коректно за периода оръдие съм оставил стоковото като вариант.
    Nobody has three balls but some people have two very good ones!

Comment

За Pz II, Pz 35 и Pz 38, аз нещата ги виждам така:

Click image for larger version

Name:	shot_125.jpg
Views:	1
Size:	248.5 КБ
ID:	536676Click image for larger version

Name:	shot_126.jpg
Size:	244.3 КБ
ID:	536677Click image for larger version

Name:	shot_127.jpg
Size:	248.8 КБ
ID:	536678

Въобще не смятам, че трябва Stug III да присъства в сценария, защото даже най-базовия вариант не отговаря на това, което е била машината през 1941 г.
      Базовия Stug III отговаря за периода от пролетта на 1942 г. нататък.
      Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

Comment

1951 написа Виж мнение
        Въобще не смятам, че трябва Stug III да присъства в сценария, защото даже най-базовия вариант не отговаря на това, което е била машината през 1941 г.
        Може да се нагоди ако човеците кото искат да са с него са с базовото оръдие и стрелят само с фугаси, но пак ще бяга визуално.

Comment

С 1951 направихме няколко теста.
          Балансирането към визирания период ще е адски трудно.
          Т-34 е почти неуязвим за Пз 4 във всякаква проекция в посочените конфигурации.
          Пз 4 не е никакъв проблем за Т-34 даже и с Л-11.
          Пз 3 има някакъв шанс срещу Т-34 при добро стечение на обстоятелствата.

Ягера здраво налива Т-34 отстрани и отзад, но челно само го драска.

Пз 4 с L/43 обаче доминира над Т-34, но това се разминава с периода.

При това все още не сме намесили КВ-1 в уравнението.
          Единствения шанс е артилерията да помогне.

Стана ясно обаче, че в битката повече от един КВ-1 е напълно без мислено да има, дори и сам ще е способен да прегази всичко.

Comment

На практика вече не играя играта, но този проект ми се вижда интересен. Ще опитам да съм на линия след 20-20.30часа. Ник в играта StasiusI
            У Штирлица было два танка он на них катался по очереди.
            Очередь возмущалась, но не расходилась.

Comment

Ще бъда на линия към 19.30ч. Участвам!
              Ник: uzi9876az

Comment

Как стоят нещата с Мардера и неговото участие?

Май няма да стане

Comment

Ultramarine написа Виж мнение
                  С 1951 направихме няколко теста.
                  Балансирането към визирания период ще е адски трудно.
                  Т-34 е почти неуязвим за Пз 4 във всякаква проекция в посочените конфигурации.
                  Пз 4 не е никакъв проблем за Т-34 даже и с Л-11.
                  Пз 3 има някакъв шанс срещу Т-34 при добро стечение на обстоятелствата.

Ягера здраво налива Т-34 отстрани и отзад, но челно само го драска.

Пз 4 с L/43 обаче доминира над Т-34, но това се разминава с периода.

При това все още не сме намесили КВ-1 в уравнението.
                  Единствения шанс е артилерията да помогне.

Стана ясно обаче, че в битката повече от един КВ-1 е напълно без мислено да има, дори и сам ще е способен да прегази всичко.
                  аз пък не виждам какъв е проблема, съвсем историческа ситуация...но сте пропуснали един балансиращ елемент а именно, руската машина трябва да е с 50% тов екипаж, или даже 50% тов екипаж от друг тип танк, а германскта да е с оригиналният си, т.е койот каквито главорези има. Ще е хубаво, балансирано, и исторически правдиво...

Comment

Съгласен съм, но това няма да промени факта, че оръдието на Пз 4 не може да пробие Т-34 даже и отзад.
                    Дори и най-добрия ми екипаж няма да е в състояние да промени нищо.

Все пак ще опитаме с някой Ягер и артилерия да направим баланс.

Comment

Gaden Gogi написа Виж мнение
                      аз пък не виждам какъв е проблема, съвсем историческа ситуация...но сте пропуснали един балансиращ елемент а именно, руската машина трябва да е с 50% тов екипаж, или даже 50% тов екипаж от друг тип танк, а германскта да е с оригиналният си, т.е койот каквито главорези има. Ще е хубаво, балансирано, и исторически правдиво...
                      ОК. Но
                      в продължение на историческа ситуация: 1 немец срещу 3 русита.
                      http://vseknigi.3dn.ru/publ/19-1-0-186

Comment

Започнахме но ни трябват още хора.

Comment

сматям за несправедливо за дето се мръщите на су-100У, машината е съвсем истинска и е била там....иначе Комарин ми се прииска да го върнат в играта, беше забавна карта.

Comment

Гоги започваме пак и имаме не повече от 30-40 мин ако искаш ела.

Comment

Струва ми се, че танковете са сравнително балансирани.Артилерията доста накланя везните, но ние нямахме КВ-1. 2-3 артилерии ще се балансират с едно КВ-1 ми се струва. В по-масова битка Пз 3 и 4 не отстъпват почти на Т-34 и ако са по-добре организирани могат да победят.Малките танкчета успяват да вършат нещо и успешно гонят артилерията или са дразнители за средните.

Според мен ако се съберем поне 8 срещу 8 ще е много по-добре и доста по-динамично.

На вас как ви се стори това което видяхте? Нещо да променим?

Comment

На мен ми хареса. Наистина липсата на артилерия в единия тим доста изкривява баланса.

Comment

Working...
                                X