Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Капалъчаршъ чок парасъ

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Грубо казано, ако приемем Лео-2А6 за 100, то Т-90 е някъде 85, Т-72М е около 65, дълбоко модернизиран Т-72М е около 80, а Лео-1 е 20. Разбира се, същият този Лео-2 е по-голям, т.е. малко по-лесен за забелязване и улучване от Т-72/Т-90.
    171 Leopard 1T upgraded to 3rd generation standard.
    Имах в предвид тази информация, иначе то си е ясно че Леопард 1 има места които с отварачка за консерви да го подкараш, но нали нашият е разни модернизирани версии
    77 танков Леопард 1А3/TU, поставка из Германии, турецкая модернизация с установкой СУО «Volkan».
    150 танков Леопард 1А4/Т1, поставка из Германии, немецкая модернизация с установкой СУО EMES12 A3.
    все пак си мислех, че модернизираната версия е сравнима с Т 72. Какви ще правят от своите 72-ки колегите не знам! Но ще разберем като му дойде времето
    Все пак така и така сме подхванали този разговор, уточни моля те, като имаш предвид горните данни за модификациите и като имаш предвид мярката за защита, която приехме Леопард 2 А 4 модернизиран до ниво А6 -100, къде би поставил модернизираната версия на Лео 1 А 4 съответно А 3 а също така и Сабрата ! Прости за това искане и отнемане на време, но все пак това е важна информация!
    С уважение!
    За осъдените на живот и смъртта е приключение!

Comment

Конт Ефенди, направо поръчвай РСЗО за десантните кораби и тези гемии :

и http://www.landingcrafts.net/3-units...s-mws1200.html

нов струва 3,3 милиона. Време за построяване - 10 месеца, значи до войната поръчаме 14 бройки само за 46,2 милиона долара, плюс другите три за 9,9 милиона и ще стоварим за цял корпус техника директно на мястото на десанта и аскера докаран със самолетите веднага почва да воюва.
      За нула време ще ги приклещим от две страни.

Comment

Хъм, аз не съм съвсем убеден, че тази гемия може да акостира на необорудван плаж - нещо много голяма ми се вижда, особено на фона на стандартните танкодесантни баржи (а те са големи, ако ги сравним с пехотните). По-скоро е за пристанища.

Comment

Ами все си заплюваме пристанище, и даже баш капудан пашата си пее " На едно зърнено северно пристанище, мой десант ще стоваря, девет кораба с танкове и три със пехота"

Comment

gollum написа Виж мнение
            Хъм, аз не съм съвсем убеден, че тази гемия може да акостира на необорудван плаж - нещо много голяма ми се вижда, особено на фона на стандартните танкодесантни баржи (а те са големи, ако ги сравним с пехотните). По-скоро е за пристанища.
            Ако им погледнеш данните гази 3,2 метра само и е плоскодънна. Този тип кораби са проектирани да работят както в морски, така и в речни води, и да работят на строителни площадки. Което е абсолютно необорудван бряг.
            Моята идея е ако не на плажа, то на всяка една буна да може да се стовари самоходна, буксируема техника и т.н., камиони с амуниции, гориво и т.н.. И по този начин не ни трябват стотици и хиляди тиловаци, които да разтоварват с дни кораби, не ни трябва пристанищно оборудване, кранове и т.н.
            А щом ще е само по 2-4 кораба на плаж, е ще се изчакват... Колко време за разтоварване на собствен ход даваш на такава гемия? Аз предлагам 2 часа заедно с подхода към пирса и освобождаването за следващият кораб.
            Всеки речен, цивилен ферибот с 20-30 коли на него се "разтоварва" за 15-20 минути.

Comment

Kont написа Виж мнение
              Ами все си заплюваме пристанище, и даже баш капудан пашата си пее " На едно зърнено северно пристанище, мой десант ще стоваря, девет кораба с танкове и три със пехота"
              Хе, хе и още три с оръдия
              Да ги взимаме, може и загуби да ни нанесат, но пак ще са достатъчно.
              Пък и 17 десантни кораба с тонаж почти 50 000 тона на цена на половин изстребител или на малък военен патрулен катер си е чиста далавера

Comment

Някой знае ли колко броя имаме от този понтон и изобщо какъв му е принципа на действие нещо не ми става ясно:

Ако е това което си мисля, форсирането ще е много бавен процес и ще трябват още машини от типа на M60 AVLB (Armored Vehicle Launched Bridge:

Опс видях че, имаме LEGUAN 26m AVLB но незнам колко броя

Last edited by Mirovk; 01-04-2012, 09:34.
                Sub sole nihil novi est

Comment

Ето ви конструктивно искане:
                  Закупуване на поне по 1 брой на арт бригада от тези системи за локация и борба с противниковите .

The Czech military have been equipped with 3 units of the ARTHUR, which is an up-to-date mobile means for the detection and positioning of enemy artillery to enable early warning for own and friendly forces.

Цената за 3бр. е доста интересна 1.5м Чешки Крони (1-тренировъчна машина, една усигорителна , една бойна - явно това е комплекта) за машините + убочение на персонала/служещите.
                  Това обаче е ниска цена защото са качени на ТАТРА тяжно производство , иначе цената е:
                  Total Production: 60
                  Unitary Cost: EURˆ16 million (USD$21 million)
                  което прави около 350 000USD на оригиналната верижна машина.

Идеята ми е , ако се съгласи Голъм можем да ги качим на наши камиони (имаме лицензни Мерцедеси) и да ни излезне толкова , ако не става оригинала.

Друго конструктивно предложение:
                  Закопуване на подобна система за ВМС а, може и сухопътният вариянт по 1бр. на корпус (при дълбочина на засичане на целите до 180 км е достатъчен):

Цената е:
                  The value of the order is US$15.6 million като се има в предвид че, имат 2 +2 встроеж така че, предполагам е около 3.9м USD
                  Ι
                  Сухопътни вариянти:
                  Giraffe S - само наземни цели
                  GIRAFFE AMB -комбиниран, наземни и въздушни - ако правилно схващам статията ,цената е 1.3 без ДДС значи 1.6 грубо на система.

http://www.defenseworld.net/go/defensenews.jsp?n=Saab awarded $25 million contract for Giraffe AMB radar system by Australian Defence&id=4712
                  Last edited by Mirovk; 01-04-2012, 13:08.
                  Sub sole nihil novi est

Comment

Само името ми подсказва че е турско производство FNSS - Самур. Какви количества имаме е трудно да се каже, вероятно имаме необходимото, защото в интернет източниците в структурата на танковите бригади , бронетанковите дивизии, и механизираните бригади има инжинерни сапьорни роти и бригади, те предполагат наличието на понтонна техника- иначе се обезсмисля наличието на инжинерно- и следва да останат само сапьорните части. Да видим с какво ще разполагаме от модератора. разбирам че вече готви нашите сухопътни части.

Comment

Голъм няколко пъти вече го спомена, но все не оставаше време да се обсъди: SMArt 155

Не знам дали се вписва в концепциите, но може пък да е полезно.

Comment

Да съгласен съм с тебе, наистина ще е полезно! А можем ли да предположим цена и количества, които ще са ни нужни. Припомни ми моля те , 76мм Ото Мелара - далекобойноста каква беше! На нашите 127 мм след кит далекобойноста ставаше 100 км си спомням но за 76 мм не сме обсъждали.

Comment

Kont написа Виж мнение
                          Да съгласен съм с тебе, наистина ще е полезно! А можем ли да предположим цена и количества, които ще са ни нужни. Припомни ми моля те , 76мм Ото Мелара - далекобойноста каква беше! На нашите 127 мм след кит далекобойноста ставаше 100 км си спомням но за 76 мм не сме обсъждали.
                          Според мен няма смисъл да купуваме 76 мм Volcano. Цената и параметрите май бяха същите като на 127 мм, но поразяващото действие ще да е бая мижаво. Не съм попадал на цена за Смарт 155, но може би ще е малко по-скъп от Ескалибур, тоест към 60-70 хил долара. Голъм трябва да прецени.

Comment

Господа, няма ли да е разумно да ъпгрейтнем малко военни летци от наличните цивилни? Цели 4 години си имаме.
                            Ако хипотетично имаме 200 самолета и 200 хеликоптера за 20 дни могат да извършат (по 2 полета на денонощие) 16 000 полета. Не знам дали ще ни дадат да имаме по два екипажа на машина, но ако имаме 50% плюс, то ще направим 24 000 полета. Това са по около 100 часа нальот на машина, което е съвсем нормално.

Comment

Пилотите въобще не са въпрос на това колко машини имате общо . Имате си академия, тренировъчни самолети (за пилоти се обучават само на такива; бойните са си бойни и си имат работа в бойните ескадрили, пилотите стигат до тях след няколко години минаване през различни "сита") и инструктори, както и достатъчно дълъг професионален курс на обучение. Въпросът е за какво са ви повече? Така както ги виждам нещата, по-често ще ви се случва да губите летателен апарат, отколкото пилот (за загубите пилот, а машина - не, е почти невероятен сценарий). Единственият плюс би бил да намалите натоварването, ама чак пък толкова интензивно едва ли ще можете да летите, а и кампанията ще е кратка. Не виждам за какво да усложняваме в тази посока.

Comment

Господа, няма ли да е разумно да ъпгрейтнем малко военни летци от наличните цивилни? Цели 4 години си имаме.
                                Ако хипотетично имаме 200 самолета и 200 хеликоптера за 20 дни могат да извършат (по 2 полета на денонощие) 16 000 полета. Не знам дали ще ни дадат да имаме по два екипажа на машина, но ако имаме 50% плюс, то ще направим 24 000 полета. Това са по около 100 часа нальот на машина, което е съвсем нормално.
                                Ако мислят пилотите да го карат на рахат и локум в кабаретата край летищата се лъжат. Специално изпращам екипи ходжи по ескадрилите с бръснарски ножлета, готови за дълбок сюнет, който няма минимум 3 полета за денонощие минава през екипа ходжи. Сериозно, турската авиация е оборудвана , а изтребителите са подготвени да летят и нощно време, така че , мисля си по-интензивно да ги използваме. Проблема е че досега не можем да хванем командващият ВВС. Тъкмо се появи и го хвана вируса " скатаванос отработанос". Лорде не се обиждай ако четеш! Па даже и да не четеш, пиша го с приятелски чувства!
                                Да си призная липсва ми 1951 съветника по авиация и ПВО. Чувствам се с гол задник без него.

Comment

Working...
                                X