Позволявам си да пусна такава тема, защото ми се струва, че все пак е важно не да се налагат или възприемат някакви правила наготово, особено по подобни конкретни въпроси, а тези, които ще участват в дискусиите да определят какво, защо и как да става. И без друго останалите подходи не водят очевидно до нищо добро.
Конкретната причина да пусна тази тема е това:
написано от един потребител в една от темите за произхода на прабългарите. Самият аз нямам собствено мнение по тези въпроси и участвам в тези дискусии предимно като модератор (е, понякога ми е интересно да чета, с надеждата да науча нещо), така че ще се съглася, че е по-добре тези, които ще дискутират да определят правилата, стига да могат да достигнат някакво съгласие върху тях.
Та така, в тази тема призовавам всички, които искат да участват в този род дискусии, да предложат какви трябва да са правилата на модериране на тези дискусии, така че да се избегнат емоциите, хаоса и залитанията. Ако успеете да изградите някакъв специфичен правилник за тези въпроси, то съм съгласен да го пробваме и да се види дали ще доведе до нещо полезно.
Още повече, че така няма да има и оплаквания "от мен нищо не зависи, друг определя правилата и прецаква нещата."
Конкретната причина да пусна тази тема е това:
Нищо не предлагам, тъй като правилата не се определят нито от теб, нито от мен.
Та така, в тази тема призовавам всички, които искат да участват в този род дискусии, да предложат какви трябва да са правилата на модериране на тези дискусии, така че да се избегнат емоциите, хаоса и залитанията. Ако успеете да изградите някакъв специфичен правилник за тези въпроси, то съм съгласен да го пробваме и да се види дали ще доведе до нещо полезно.
Още повече, че така няма да има и оплаквания "от мен нищо не зависи, друг определя правилата и прецаква нещата."
Comment